Bug 173870 - font/resolution/audio problem neomagic magicmedia 256av on inspiron 3500
font/resolution/audio problem neomagic magicmedia 256av on inspiron 3500
Status: CLOSED NOTABUG
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: xorg-x11 (Show other bugs)
4
i386 Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: X/OpenGL Maintenance List
David Lawrence
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2005-11-21 19:26 EST by James, NYC
Modified: 2007-11-30 17:11 EST (History)
0 users

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2005-11-22 00:23:49 EST
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description James, NYC 2005-11-21 19:26:52 EST
Please help me....

1. No 1024x768 resolution on my inspiron 3500 display when card and lcd is capable.
2. Secondly the fonts are very rough/blurry.
3. Thirdly no audio
------------------------
Let me state I have tried several bug fixesa online to no avail that were posted
for FC1-FC3 builds.

I have been using the laptop for presentation purposes to clients and also for
getting my masters degree. I program in java which runs much quicker on this
laptop then Pentium 3 laptop I have.

Hardware:
An inpiron 3500 laptop
NeoMagic MagicMedia 256AV card
256MB memory
20GB hard drive
3COM 3CCFE575CT-B

I installed FC4 and the following problems occured

Sound card ad1484 could not be found.
Fonts are blurry
No resultion above 800x600.


How reproducible: (evertime)

I have done 5 clean installations with 5 different patches tried for the
different problems. I have placed the links below. I actually did one more clean
install hopefully to prepare the laptop for an answer.

Additional info:
http://pont.net/linux/linuxI3500.html
http://forums.fedoraforum.org/archive/index.php/t-61843.html
http://forums.fedoraforum.org/showthread.php?t=63237
https://bugzilla.redhat.com/bugzilla/show_bug.cgi?id=128650
https://bugzilla.redhat.com/bugzilla/show_bug.cgi?id=134653

I am a newbie to Linux, but have been using PC's and Macs for 20 years.

Thank you to anyone that can help me.
Comment 1 Mike A. Harris 2005-11-22 00:23:49 EST
Bugzilla is not a technical support forum.  Please use the Fedora or X.Org
mailing lists for technical support assistance.  If you can isolate a real
bug with the X server or video driver(s), file a bug report in X.Org
bugzilla at http://bugs.freedesktop.org in the "xorg" component.

As a side note, when filing bugs in bugzilla, file one issue per
bug report, as each bug report must track one single specific issue.

Setting status to "NOTABUG" - technical support problem...

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.