Bug 173956 - Only 1 CPU is working
Only 1 CPU is working
Status: CLOSED NOTABUG
Product: Red Hat Enterprise Linux 4
Classification: Red Hat
Component: kernel (Show other bugs)
4.0
i686 Linux
medium Severity high
: ---
: ---
Assigned To: Jim Paradis
Brian Brock
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2005-11-22 19:13 EST by oliver b.
Modified: 2013-08-05 21:17 EDT (History)
3 users (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2005-11-25 07:21:56 EST
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description oliver b. 2005-11-22 19:13:26 EST
From Bugzilla Helper:
User-Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR 1.1.4322; InfoPath.1)

Description of problem:
My system (IBM IntelliStation Pro M) is only working with one cpu. There are two HT enabled cpus inside (they're working correctly with other OS'). The system runs AS4 U1 with update to U2 (up2date -u).

/proc/cpuinfo shows only one cpu. top also do.

For booting up the system I need to use the acpi=off kernel option. If not the system can't recognize the scsi-drives and seems to hang.

The last trest with AS3 U5 (acpi worked fine!) top showed me all 4 cpus.

Version-Release number of selected component (if applicable):
kernel-2.6.9-22.0.1EL, kernel-utils-2.4-13.1.69, acpid-1.0.3-2

How reproducible:
Always

Steps to Reproduce:
1. Install AS4 U1
2. Update to U2
3.
  

Actual Results:  System works with only one cpu.

Expected Results:  System should work with all four cpus and show them all.

Additional info:

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.