Bug 1789084 - node_exporter does not report virt_platform{type="none"}
Summary: node_exporter does not report virt_platform{type="none"}
Keywords:
Status: CLOSED ERRATA
Alias: None
Product: OpenShift Container Platform
Classification: Red Hat
Component: Monitoring
Version: 4.3.z
Hardware: Unspecified
OS: Unspecified
unspecified
high
Target Milestone: ---
: 4.3.z
Assignee: Paul Gier
QA Contact: Junqi Zhao
URL:
Whiteboard:
Depends On: 1789083
Blocks: 1789085
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 2020-01-08 17:19 UTC by Clayton Coleman
Modified: 2020-03-10 23:53 UTC (History)
9 users (show)

Fixed In Version:
Doc Type: If docs needed, set a value
Doc Text:
Clone Of: 1789083
: 1789085 (view as bug list)
Environment:
Last Closed: 2020-03-10 23:52:55 UTC
Target Upstream Version:


Attachments (Terms of Use)


Links
System ID Priority Status Summary Last Updated
Github openshift node_exporter pull 49 None closed Bug 1789084: Not reporting 'none' when no platforms located 2020-05-26 22:55:29 UTC
Red Hat Product Errata RHBA-2020:0676 None None None 2020-03-10 23:53:17 UTC

Description Clayton Coleman 2020-01-08 17:19:17 UTC
+++ This bug was initially created as a clone of Bug #1789083 +++

When we fixed the last bug in the virt_platform node_exporter metric, we accidentally broke the type="none" calculation.  We need to fix this and back port to 4.2.

Comment 5 Junqi Zhao 2020-02-24 10:13:25 UTC
tested with the fix on 4.3.0-0.nightly-2020-02-23-174848, we can find virt_platform{type="none"} in /var/node_exporter/textfile/virt.prom file of node-exporter pods

# HELP virt_platform reports one series per detected virtualization type. If no type is detected, the type is "none".
# TYPE virt_platform gauge
virt_platform{type="none"} 1

Comment 7 errata-xmlrpc 2020-03-10 23:52:55 UTC
Since the problem described in this bug report should be
resolved in a recent advisory, it has been closed with a
resolution of ERRATA.

For information on the advisory, and where to find the updated
files, follow the link below.

If the solution does not work for you, open a new bug report.

https://access.redhat.com/errata/RHBA-2020:0676


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.