Bug 180533 - Using a laptop with a data projector does not work as wanted
Using a laptop with a data projector does not work as wanted
Status: CLOSED UPSTREAM
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: xorg-x11 (Show other bugs)
4
i386 Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: X/OpenGL Maintenance List
David Lawrence
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2006-02-08 15:48 EST by Alain D D Williams
Modified: 2007-11-30 17:11 EST (History)
0 users

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2006-02-08 17:21:05 EST
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description Alain D D Williams 2006-02-08 15:48:12 EST
From Bugzilla Helper:
User-Agent: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.7.12) Gecko/20050922 CentOS/1.7.12-1.4.1.centos4

Description of problem:
I want to use my laptop with a data projector, plug it into the back of the machine, see my presentation on the laptop screen as the audience view the same thing from the projector. This used to work, then sometimes did/didn't but became less & less. I assumed something like incompatability between laptop & projector.

Recently I could not get it to work and someone suggested that I set the laptop as dual head ... I then got another desktop displayed by the projector, but different from the one on the laptop screen. This shows me that there is no incompatibility. What I want it to have the same desktop & applications displayed on both - so that the audience can see what I am seeing.

Version-Release number of selected component (if applicable):
xorg-x11-6.8.2-37.FC4.49.2

How reproducible:
Sometimes

Steps to Reproduce:
1.Plug in data projector to back of laptop
2.Not see anything on the data projector
3.
  

Expected Results:  The same on the laptop screen as the data projector.

Additional info:

part of: /etc/X11/xorg.conf
Section "Monitor"
        Identifier   "Monitor0"
        VendorName   "Monitor Vendor"
        ModelName    "LCD Panel 1024x768"
        HorizSync    31.5 - 48.5
        VertRefresh  40.0 - 70.0
        Option      "dpms"
EndSection

Section "Device"
        Identifier  "Videocard0"
        Driver      "sis"
        VendorName  "Videocard vendor"
        BoardName   "SiS 630/730"
EndSection

lspci tells me:
01:00.0 VGA compatible controller: Silicon Integrated Systems [SiS] 630/730 PCI/AGP VGA Display Adapter (rev 31)
Comment 1 Mike A. Harris 2006-02-08 16:32:39 EST
Please report this issue to X.Org developers by filing a bug report in
the X.Org bugzilla located at http://bugs.freedesktop.org in the "xorg"
component.

Once you've filed your bug report to X.Org, if you paste the new
bug URL here, Red Hat will continue to track the issue in the
centralized X.Org bug tracker, and will review any bug fixes that
become available for consideration in future updates.

Setting status to "NEEDINFO_REPORTER", awaiting X.Org bug URL
for tracking.
Comment 2 Alain D D Williams 2006-02-08 17:06:00 EST
https://bugs.freedesktop.org/show_bug.cgi?id=5844
Comment 3 Mike A. Harris 2006-02-08 17:21:05 EST
Thanks for the quick update!  We'll track the Xorg bug now, which I've
CC'd myself on.




Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.