Bug 1856352 - Area chart edge case - all data points are zero
Summary: Area chart edge case - all data points are zero
Keywords:
Status: CLOSED ERRATA
Alias: None
Product: OpenShift Container Platform
Classification: Red Hat
Component: Management Console
Version: 4.5
Hardware: Unspecified
OS: Unspecified
unspecified
low
Target Milestone: ---
: 4.6.0
Assignee: Jon Jackson
QA Contact: Yadan Pei
URL:
Whiteboard:
Depends On:
Blocks:
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 2020-07-13 12:58 UTC by Paul Weil
Modified: 2020-10-27 16:14 UTC (History)
3 users (show)

Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Cause: Victory does not handle 'all zero' data sets well. Consequence: y-axis tick marks for all-zero data sets were repeated zeros. Fix: Update area chart logic to force a y-domain of [0,1] when all data sets are all-zero. Result: y-axis tick marks for all-zero data sets are "0" and "1".
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2020-10-27 16:13:56 UTC
Target Upstream Version:


Attachments (Terms of Use)
filesystem (24.80 KB, image/png)
2020-08-13 07:58 UTC, XiaochuanWang
no flags Details
network (26.62 KB, image/png)
2020-08-13 07:59 UTC, XiaochuanWang
no flags Details


Links
System ID Private Priority Status Summary Last Updated
Github openshift console pull 6285 0 None closed Bug 1856352: Fix y-domain for area charts with all zero data points 2020-10-23 18:53:29 UTC
Red Hat Product Errata RHBA-2020:4196 0 None None None 2020-10-27 16:14:27 UTC

Description Paul Weil 2020-07-13 12:58:30 UTC
When all data points are zero in an area chart, the chart appears empty and the y-axis tick labels will all be zero.

See https://issues.redhat.com/browse/CONSOLE-1749 for screenshot

Comment 1 Jon Jackson 2020-07-31 19:47:12 UTC
Will address next sprint.

Comment 4 XiaochuanWang 2020-08-13 07:58:45 UTC
Created attachment 1711282 [details]
filesystem

Comment 5 XiaochuanWang 2020-08-13 07:59:06 UTC
Created attachment 1711283 [details]
network

Comment 6 XiaochuanWang 2020-08-13 08:00:24 UTC
Attached screenshot for refer, Zero data display as a line at 0 y-axis
This could be Verified.
Checked on 4.6.0-0.nightly-2020-08-12-155346

Comment 8 errata-xmlrpc 2020-10-27 16:13:56 UTC
Since the problem described in this bug report should be
resolved in a recent advisory, it has been closed with a
resolution of ERRATA.

For information on the advisory (OpenShift Container Platform 4.6 GA Images), and where to find the updated
files, follow the link below.

If the solution does not work for you, open a new bug report.

https://access.redhat.com/errata/RHBA-2020:4196


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.