Bug 187404 - graphical install does not work on ppc64/G5 (dual 2.7ghz)
graphical install does not work on ppc64/G5 (dual 2.7ghz)
Status: CLOSED INSUFFICIENT_DATA
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: xorg-x11 (Show other bugs)
5
powerpc Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: X/OpenGL Maintenance List
David Lawrence
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2006-03-30 13:57 EST by Aldy Hernandez
Modified: 2008-08-02 19:40 EDT (History)
2 users (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2007-06-22 11:16:08 EDT
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:


Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description Aldy Hernandez 2006-03-30 13:57:01 EST
Description of problem:
The installation gets as far as the probing, and gets it correct (radeon 9600 +
Dell 1905 cheap-o monitor).  Then the screen blanks.  The machine remains
pingable for a while, then locks completely (at least network wise).

I actually installed via text, and on bootup tried "system-config-display". 
Locks up hard.  No keyboard leds.  No network.

Version-Release number of selected component (if applicable):


How reproducible:
Every time.

Steps to Reproduce:
1. Install graphically.
2.
3.
  
Actual results:
Lock.

Expected results:


Additional info:
Comment 1 Aldy Hernandez 2006-03-30 14:16:49 EST
I don't know if this is related, but I'm trying to use my previous FC4
xorg.conf, and X gives this blurb (while logged in remotely because on the
console it just locks up); after which, it locks up.  No network, though caps
lock LEDs work.

X Window System Version 7.0.0
Release Date: 21 December 2005
X Protocol Version 11, Revision 0, Release 7.0
Build Operating System:Linux 2.6.9-22.18.bz155725.EL ppcRed Hat, Inc.
Current Operating System: Linux merckx.quesejoda.com 2.6.15-1.2054_FC5 #1 SMP
Tue Mar 14 15:57:06 EST 2006 ppc64
Build Date: 06 March 2006
        Before reporting problems, check http://wiki.x.org
        to make sure that you have the latest version.
Module Loader present
Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting,
        (++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
        (WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
(==) Log file: "/var/log/Xorg.0.log", Time: Thu Mar 30 15:18:37 2006
(==) Using config file: "/etc/X11/xorg.conf"
Couldn't open RGB_DB '/usr/X11R6/lib/X11/rgb'
(WW) ****INVALID IO ALLOCATION**** b: 0xf0000400 e: 0xf00004ff correcting
(EE) end of block range 0xefffffff < begin 0xf0000000
(EE) RADEON(0): MergedFB does not work with Option UseFBDev, MergedFB mode is
disabled
(EE) RADEON(0): [dri] DRIScreenInit failed.  Disabling DRI.
Comment 2 Ian Romanick 2006-05-05 16:28:32 EDT
I am able to reproduce a very similar problem on a single processor PowerMac G5
with an AGP FX5200 Ultra.  As soon as the installer goes into graphical mode, it
either sends the display a refresh rate that it can't handle (on my IBM L191p
LCD) which caues it to blank, or sends it a display mode that goes of the bottom
of the screen (on my Viewsonic A70) preventing me from being able to see the
"Next" buttons, etc.

This only happens when using an analog connection to the monitor.  If I use DVI,
it's "fine".  Instead of blanking, the screen appears to be about 800x600
centered on the LCD.  The LCD's native res is 1280x1024, so this is just an
estimate based on how much of the screen is occupied.
Comment 3 Mike A. Harris 2006-05-19 05:57:26 EDT
Please report this issue to X.Org developers by filing a bug report in
the X.Org bugzilla located at http://bugs.freedesktop.org in the "xorg"
component.

Once you've filed your bug report to X.Org, if you paste the new
bug URL here, Red Hat will continue to track the issue in the
centralized X.Org bug tracker, and will review any bug fixes that
become available for consideration in future updates.

Setting status to "NEEDINFO_REPORTER", awaiting X.Org bug URL
for tracking.
Comment 5 Matěj Cepl 2007-06-22 11:16:08 EDT
No response from reporter, no activity for a long time, closing as
INSUFFICIENT_DATA. If anyone has some information on this bug, please, reopen
with additional data.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.