Bug 18885 - Shutdown bug
Shutdown bug
Status: CLOSED NOTABUG
Product: Red Hat Linux
Classification: Retired
Component: initscripts (Show other bugs)
7.0
i386 Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Bill Nottingham
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2000-10-11 09:37 EDT by Need Real Name
Modified: 2014-03-16 22:16 EDT (History)
1 user (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2000-10-11 10:31:24 EDT
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description Need Real Name 2000-10-11 09:37:23 EDT
I have re-installed RedHat 7.0 on a box that was running RedHat 6.2.  The 
problem is when you shutdown the box using init 0, before the box would 
software power down, now it just sits there after reporting all processess 
terminating, umount filesystems, every step except for the power to turn 
off.

Thanks

Rob
Comment 1 Alan Cox 2000-10-14 18:23:11 EDT
The behaviour has changed intentionally. The 'poweroff' command does a shutdown
and power off,
the halt command now just halts the machine. This matches the behaviour of other
platforms.
Comment 2 Need Real Name 2000-10-16 08:24:37 EDT
Tried the poweroff command and still hangs with the words "Power down." and the bottom of the screen.
Comment 3 Need Real Name 2000-10-23 10:25:22 EDT
I fixed the problem.  On Intel motherboards with Phoenix Bios, if you turn of 
advance power management(APM) RedHat will not be able to soft power down.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.