Bug 198730 - Does not show Bold and Italic style for embolden and artificial oblique
Summary: Does not show Bold and Italic style for embolden and artificial oblique
Keywords:
Status: CLOSED RAWHIDE
Alias: None
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: pango
Version: rawhide
Hardware: All
OS: Linux
medium
medium
Target Milestone: ---
Assignee: Behdad Esfahbod
QA Contact:
URL:
Whiteboard:
Depends On:
Blocks:
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 2006-07-13 05:54 UTC by Leon Ho
Modified: 2007-11-30 22:11 UTC (History)
2 users (show)

Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2007-09-30 18:51:19 UTC
Type: ---


Attachments (Terms of Use)
proposed patch (3.80 KB, patch)
2006-09-27 14:32 UTC, Akira TAGOH
no flags Details | Diff


Links
System ID Private Priority Status Summary Last Updated
GNOME Bugzilla 319808 0 None None None Never

Description Leon Ho 2006-07-13 05:54:56 UTC
Description of problem:
We enable artificial oblique and embolden for fonts which do not have bold and
italic style fonts, but user couldn't choose those two styles when they select
an individual font.

How reproducible:
everytime

Steps to Reproduce:
1. gedit
2. Edit -> Preference
3. Fonts & Color -> Editor font
4. Choose "Baekmuk Gulim"

Actual results:
In Style column, it shows "Regular" only.

Expected results:
In Style column, it should show "Regular; Italic; and Bold"

Comment 1 Akira TAGOH 2006-09-27 14:32:08 UTC
Created attachment 137224 [details]
proposed patch

Behdad, I wrote a patch for Pango to enable the synthetic embolden/oblique
features in fontconfig/freetype. this could be done in fontconfig though, it
may be intentional why fontconfig didn't do so since it has separate flag like
FC_EMBOLDEN and some applications may not wants to use it.
If you think that it should be implemented in fontconfig anyway, please let me
know.

Comment 2 Akira TAGOH 2006-09-27 14:33:16 UTC
reassigning to pango so far.

Comment 3 Behdad Esfahbod 2006-09-27 22:25:50 UTC
There's an upstream bug about this, with a patch that I committed once but had
to revert:

  http://bugzilla.gnome.org/show_bug.cgi?id=319808

I'll probably look into it not before next weekend during the GNOME Boston summit.

Comment 4 Liang Zhang 2007-09-28 03:27:47 UTC
This bug in the upstream bugzilla is:
http://bugzilla.gnome.org/show_bug.cgi?id=319808

And this bug in the upstream bugzilla has already been fixed.
So this bug can be closed.




Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.