Bug 198890 - Screen sometimes is corrupted
Screen sometimes is corrupted
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: xorg-x11-drv-i810 (Show other bugs)
i386 Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Adam Jackson
David Lawrence
Depends On:
  Show dependency treegraph
Reported: 2006-07-14 09:11 EDT by Fabio Pedretti
Modified: 2007-12-10 13:22 EST (History)
0 users

See Also:
Fixed In Version: f8
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Last Closed: 2007-12-10 13:22:37 EST
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---

Attachments (Terms of Use)
Screenshot of my desktop (126.72 KB, image/png)
2006-07-14 09:11 EDT, Fabio Pedretti
no flags Details
My Xorg log file (38.61 KB, text/plain)
2006-07-14 09:13 EDT, Fabio Pedretti
no flags Details
/etc/X11/xorg.conf (2.99 KB, application/octet-stream)
2006-11-22 04:59 EST, Fabio Pedretti
no flags Details
/var/log/Xorg.0.log (44.79 KB, text/plain)
2006-11-22 05:00 EST, Fabio Pedretti
no flags Details
Xorg.0.log file when /etc/X11/xorg.conf is not present (15.94 KB, text/plain)
2006-11-23 08:00 EST, Fabio Pedretti
no flags Details

  None (edit)
Description Fabio Pedretti 2006-07-14 09:11:53 EDT
Description of problem:
Sometimes some parts of the screen are corrupted, as can be seen on the attached
screenshot (look at "Ogni Stato Combo Box", "Oggetto (stato) bar" and
"Descrizione bar"). Seems that this problem appear randomly, especially on KDE
and Firefox widget (I am using gtk-qt).

Version-Release number of selected component (if applicable):
I am using an up to date FC5 system.
Comment 1 Fabio Pedretti 2006-07-14 09:11:53 EDT
Created attachment 132429 [details]
Screenshot of my desktop
Comment 2 Fabio Pedretti 2006-07-14 09:13:39 EDT
Created attachment 132430 [details]
My Xorg log file
Comment 3 Matěj Cepl 2006-11-21 07:55:54 EST
Thanks for the bug report.  We have reviewed the information you
have provided above, and there is some additional information we
require that will be helpful in our diagnosis of this issue.

Please attach your X server config file (/etc/X11/xorg.conf) to the
bug report as individual uncompressed file attachment using the
bugzilla file attachment link below.

We will review this issue again once you've had a chance to attach
this information.

Thanks in advance.
Comment 4 Fabio Pedretti 2006-11-22 04:59:43 EST
Created attachment 141888 [details]
Comment 5 Fabio Pedretti 2006-11-22 05:00:48 EST
Created attachment 141889 [details]
Comment 6 Fabio Pedretti 2006-11-22 05:02:07 EST
Now I have updated to FC6. I can't no more show the problem (however before
considering the bug fixed I'd like to try for some days, because the problem
appeared only some time).
However I have a similar problem: now the screen corruption appears when using
accelerated graphics with DRI: I can clearly see this when enabling compiz or
running gnash with OpenGL backend: seems the graphics has few colors and when
the mouse goes over the image became corrupt.
I attach
of the new FC6
Comment 7 Fabio Pedretti 2006-11-22 05:05:25 EST
Additional note:
1) The corruption with DRI appeared even with FC5.
2) I have tried "intel" driver as well as "i810", getting the same results.
3) When DRI is disabled I see no corruption, but obsiviously rendering (e.g.:
gnash) is very slow.
Comment 8 Matěj Cepl 2006-11-22 06:13:42 EST
Attach your current /etc/X11/xorg.conf, and then try to restart without the one
(i.e., move it somewhere else). Magic of Xorg should fill in the blanks. Then
attach both new /etc/X11/xorg.conf and /var/log/Xorg.0.log. Thanks a lot.
Comment 9 Fabio Pedretti 2006-11-23 04:25:24 EST
> Attach your current /etc/X11/xorg.conf
Already attached before:
> and then try to restart without the one (i.e., move it somewhere else). Magic
> of Xorg should fill in the blanks.
I moved away my /etc/X11/xorg.conf , but the X server does not restart without that.
Comment 10 Matěj Cepl 2006-11-23 07:35:47 EST
Sorry, but /var/log/Xorg.0.log from failed attempt to restart X would be very
helpful. Please, attach it to this bug as well.
Comment 11 Fabio Pedretti 2006-11-23 08:00:30 EST
Created attachment 141989 [details]
Xorg.0.log file when /etc/X11/xorg.conf is not present
Comment 12 Fabio Pedretti 2006-11-23 08:03:42 EST
And I confirm I am still getting the screen corruption similar to that showed in
my previous attachment:
Comment 13 Matěj Cepl 2007-12-10 04:23:56 EST
Fedora Core 6 is no longer supported, could you please reproduce this with the
updated version of the currently supported distribution (Fedora 7, 8, or
Rawhide)? If this issue turns out to still be reproducible, please let us know
in this bug report. If after a month's time we have not heard back from you, we
will have to close this bug as CANTFIX.

Setting status to NEEDINFO, and awaiting information from the reporter.

[This is mass-filed message to all open Fedora Core 6 bugs related to Xorg or
Gecko. If you see any other reason, why this bug shouldn't be closed, please,
comment on it here.]
Comment 14 Fabio Pedretti 2007-12-10 07:13:03 EST
I've recently upgraded to FC8, and seems the bug was gone (however I rarely use
this machine so the bug could still be present).

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.