Bug 20364 - startkde load nothing only a grey screen appera
Summary: startkde load nothing only a grey screen appera
Status: CLOSED NOTABUG
Alias: None
Product: Red Hat Raw Hide
Classification: Retired
Component: kdebase (Show other bugs)
(Show other bugs)
Version: 1.0
Hardware: i386 Linux
high
high
Target Milestone: ---
Assignee: Bernhard Rosenkraenzer
QA Contact: Aaron Brown
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends On:
Blocks:
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 2000-11-05 14:42 UTC by Knut J BJuland
Modified: 2005-10-31 22:00 UTC (History)
0 users

Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2000-11-06 05:00:52 UTC
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)

Description Knut J BJuland 2000-11-05 14:42:15 UTC
startkde start non service ,only a grey screen pop up.

Comment 1 Knut J BJuland 2000-11-06 05:00:50 UTC
kdeinit: error while loading shared libraries: /usr/lib/qt-2.2.1/lib/libqt.so.2:
undefined symbol: glXCreateGLXPixmapMESA
ERROR: KUniqueApplication: Trying to launch kdeinit.
QSocketNotifier: Multiple socket notifiers for same socket 6 and type read
KLauncher doing clientStarted(`kwin')
KWin: cannot find client plugin.
sh: /usr/share/sounds/KDE_Startup.wav: Permission denied
kdeinit: Fatal IO error: client killed
KLauncher: Exiting on signal 1
this is the erro log when I am trying to use kde

Comment 2 Bernhard Rosenkraenzer 2000-11-08 08:15:20 UTC
You're using a non-Mesa OpenGL driver. This configuration is not supported by Red Hat.

There is no way to compile Qt with 3D support while being compatible with both Mesa and proprietary drivers. The solution to your problem is to get the Qt source RPM and recompile it.

Comment 3 Knut J BJuland 2000-11-08 12:59:35 UTC
I have alread compiled source qt.2.2.1 i did not work.  I have Riva 128ZX 8M
card with stanard Mesa from rawhide installed.  Utah-glx was installed before
but it has been remove before upgradeing to RedHat linux 7.0	.

Comment 4 Knut J BJuland 2000-11-09 08:12:26 UTC
GL_VERSION: 1.2 Mesa 3.3 beta
GL_EXTENSIONS: GL_EXT_abgr GL_EXT_blend_color GL_EXT_blend_minmax
GL_EXT_blend_subtract 
GL_RENDERER: Mesa GLX Indirect
GL_VENDOR: Precision Insight, Inc.
GLU_VERSION: 1.1 Mesa 3.3
GLU_EXTENSIONS: GL_EXT_abgr
GLUT_API_VERSION: 3
GLUT_XLIB_IMPLEMENTATION: 15

I am not using any non Mesa GLX. I used glinfo to get GLX status


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.