This service will be undergoing maintenance at 00:00 UTC, 2017-10-23 It is expected to last about 30 minutes
Bug 20490 - 425 error in wu-ftpd-2.6.1
425 error in wu-ftpd-2.6.1
Status: CLOSED RAWHIDE
Product: Red Hat Linux
Classification: Retired
Component: wu-ftpd (Show other bugs)
7.0
alpha Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Bernhard Rosenkraenzer
Dale Lovelace
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2000-11-07 16:46 EST by Ionel Vasilescu
Modified: 2007-04-18 12:29 EDT (History)
1 user (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2001-03-07 16:17:35 EST
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description Ionel Vasilescu 2000-11-07 16:46:02 EST
wu-ftpd-2.6.1 gives a "425 can't build data connection" on "ls" cmd in the 
client. Interestingly enough, most clients fail the 'ls' cmd (Win32 and 
Unix alike), with the exception of the ftp client installed on RH7 intel 
platform. I have a hunch that all non-passive clients fail, and that the 
absence of the August 29 wu-ftpd patch (ftp://ftp.wu-ftpd.org/pub/wu-
ftpd/patches/apply_to_current/pasv-port-allow-correction.patch) for 2.6.1 
is what causes the problems I'm experiencing with the new wu-ftpd. Another 
point of interest is that your wu-ftpd-2.6.0-14x works OK for all the 
clients I tried.
Comment 1 Bernhard Rosenkraenzer 2000-11-08 03:11:14 EST
The clients are broken. See http://www.wu-ftpd.org/wu-ftpd-faq.html for more information on the problem.
Comment 2 Ionel Vasilescu 2000-11-08 15:40:14 EST
If the clients are the faulty party, why can I do 'ls' on intel RH7, but not on 
alpha RH7 from same "broken" client?
Comment 3 Gary Hicks 2000-12-04 11:35:18 EST
I have verified this problem, also.  I did an identical install of RH7.0 on an Alpha system and an Intel system.  I am able to execute  an "ls" under ftp 
without any problems on the Intel system.  However, if I try the same thing from the same client connected to an Alpha system, I receive:

   ftp> ls
   200 PORT command successful.
   425 Can't build data connection: Connection refused.
   ftp>


Comment 4 Gary Hicks 2000-12-06 12:26:36 EST
This problem appears to be fixed in:

   wu-ftpd-2.6.1-8-alpha.html

You can get a copy from http://rpmfind.net
Comment 5 Need Real Name 2001-03-07 16:17:31 EST
The newer version of wu-ftp does fix the problem. However,  the RH7 Alpha
updates page should be updated to include this.
Comment 6 Bernhard Rosenkraenzer 2001-03-16 07:16:17 EST
Fixed in the current version

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.