Bug 209272 - "Select Thread" doesn't actually select the thread
Summary: "Select Thread" doesn't actually select the thread
Status: CLOSED UPSTREAM
Alias: None
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: evolution
Version: rawhide
Hardware: All
OS: Linux
medium
medium
Target Milestone: ---
Assignee: Matthew Barnes
QA Contact:
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends On:
Blocks:
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 2006-10-04 07:40 UTC by Nicholas Miell
Modified: 2007-11-30 22:11 UTC (History)
1 user (show)

(edit)
Clone Of:
(edit)
Last Closed: 2007-01-02 17:22:25 UTC


Attachments (Terms of Use)


External Trackers
Tracker ID Priority Status Summary Last Updated
GNOME Bugzilla 216485 None None None Never
GNOME Bugzilla 262224 None None None Never

Description Nicholas Miell 2006-10-04 07:40:58 UTC
Description of problem:
If you do Folder -> Select Thread in Evolution, the thread(s) containing the
currently selected message(s) aren't selected.

This upstream maintainer (fejj) is crazy and won't fix this.

Version-Release number of selected component (if applicable):
All of them.

How reproducible:
Always.

Steps to Reproduce:
1. Press Ctrl-H or select Folder -> Select Thread
  
Actual results:
Some weird collection of messages is selected instead of an actual thread.

Expected results:
The actual thread is selected.

Additional info:
Upstream bug is at http://bugzilla.gnome.org/show_bug.cgi?id=216485
Current fix is: http://bugzilla.gnome.org/attachment.cgi?id=61803
(Note that this patch requires l10n effort.)

Comment 1 David Woodhouse 2006-10-04 08:06:16 UTC
I've added this to my private builds of evo, which also fix bug 187565 (6 months
old, crash) and bug 167805 (13 months old; actually reported elsewhere even
longer ago, severe usability).

It'll be in evolution-2.8.0-7.fc6.dwmw2.2 when that appears later today in my
repo at ftp://ftp.infradead.org/pub/dwmw2-fc6/


Comment 2 Matthew Barnes 2006-10-04 09:15:37 UTC
I agree that the current behavior is misleading.  I've re-raised the issue
upstream to get a second opinion from the current maintainers.

http://bugzilla.gnome.org/show_bug.cgi?id=359529

Comment 3 Matthew Barnes 2006-10-04 17:50:29 UTC
It looks like this has been taken care for Evolution 2.9.

http://bugzilla.gnome.org/show_bug.cgi?id=262224

Comment 4 Matthew Barnes 2007-01-02 17:22:25 UTC
Closing as UPSTREAM since there is an equivalent bug report upstream.  I will
continue to track the problem there.  Please refer to [1] for further updates.

[1] http://bugzilla.gnome.org/show_bug.cgi?id=262224

Upstream developer claimed to have a patch ready for 2.9, but it doesn't look
like it was ever committed.


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.