Bug 215456 - X freezes using xorg ati driver
X freezes using xorg ati driver
Status: CLOSED INSUFFICIENT_DATA
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: xorg-x11-drv-ati (Show other bugs)
rawhide
All Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: X/OpenGL Maintenance List
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2006-11-13 22:27 EST by craig thomas
Modified: 2007-11-30 17:11 EST (History)
2 users (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2007-10-04 22:23:58 EDT
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)
xorg log file when using radeon driver (63.61 KB, text/plain)
2006-11-13 22:37 EST, craig thomas
no flags Details

  None (edit)
Description craig thomas 2006-11-13 22:27:39 EST
Description of problem:

X freezes using xorg-x11-drv-ati-6.6.3-1.fc7


Version-Release number of selected component (if applicable):
xorg-x11-drv-ati-6.6.3-1.fc7


How reproducible:
startx


Steps to Reproduce:
1.log in
2.startx
3.
  
Actual results:
x freezes


Expected results:
I have a GUI


Additional info:
Have been happily running rawhide ati driver until updating to this version.
Using the vesa driver works.
system-config-display works and correctly identifies the radeon card.

(01:00.1 Display controller: ATI Technologies Inc RV380 [Radeon X600]


(Will attach Xorg.0.log when using ati driver)
Comment 1 craig thomas 2006-11-13 22:37:14 EST
Created attachment 141128 [details]
xorg log file when using radeon driver
Comment 2 Ray Van Dolson 2007-02-26 12:54:07 EST
If you add alias radeon off to your modprobe.conf file, does X work again for you?

Wonder how similar your prob is to this bug:

https://bugzilla.redhat.com/bugzilla/show_bug.cgi?id=230025
Comment 3 Matěj Cepl 2007-03-02 11:41:41 EST
Craig, can we get also you /etc/X11/xorg.conf attached to this bug, please?
Also, if you can try to run Xorg without any /etc/X11/xorg.conf whatsoever (it
should automagically detect whatever is needed) and attach /var/log/Xorg.0.log
as well.

Thanks a lot.
Comment 4 craig thomas 2007-03-14 21:31:43 EDT
Sorry for the delay...new, better job eating all my time :)

I no longer have rawhide on that box, it's fc6. I waited until _after_ fc6 was
released to update knowing I had filed this. However, I thought for sure this
issue had just slipped through and I wanted/needed my machine. 

Would a xen rawhide guest be adequate to test from (same box/hardware)? if not,
I suppose just closing this is best...sorry for the noise.




Comment 5 Dave Airlie 2007-10-04 22:23:58 EDT
Please re-open if it anything further happens, I'm closing it as the reporter
requested.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.