Bug 219200 - Need to reload audio drivers at first login
Need to reload audio drivers at first login
Status: CLOSED DUPLICATE of bug 229227
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: system-config-soundcard (Show other bugs)
6
x86_64 Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Martin Stransky
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2006-12-11 16:23 EST by Th0ma7
Modified: 2007-11-30 17:11 EST (History)
0 users

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2007-02-27 21:12:33 EST
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)
Soundconfig without any pcm device (screenshot #1) (35.49 KB, image/png)
2006-12-11 16:25 EST, Th0ma7
no flags Details
Soundconfig without any pcm device (screenshot #2) (33.70 KB, image/png)
2006-12-11 16:25 EST, Th0ma7
no flags Details
Soundconfig after reset (screenshot #1) (38.93 KB, image/png)
2006-12-11 16:26 EST, Th0ma7
no flags Details
Soundconfig after reset (screenshot #2) (35.91 KB, image/png)
2006-12-11 16:26 EST, Th0ma7
no flags Details
Device list of my DFI LanParty UT nf4 Ultra-D (19.34 KB, text/plain)
2006-12-11 16:28 EST, Th0ma7
no flags Details
2.6.18-1.2849.fc6 dmesg output (21.98 KB, text/plain)
2006-12-11 16:29 EST, Th0ma7
no flags Details

  None (edit)
Description Th0ma7 2006-12-11 16:23:54 EST
Description of problem:
At first login in KDE I get a msg that /dev/dsp is unavailable

How reproducible:
After every reboot I need to use system-config-soundcard to force a reload of
the audio drivers so that sound do work.

Additional info: The reload option do work pretty well!
Comment 1 Th0ma7 2006-12-11 16:25:22 EST
Created attachment 143330 [details]
Soundconfig without any pcm device (screenshot #1)
Comment 2 Th0ma7 2006-12-11 16:25:50 EST
Created attachment 143331 [details]
Soundconfig without any pcm device (screenshot #2)
Comment 3 Th0ma7 2006-12-11 16:26:24 EST
Created attachment 143332 [details]
Soundconfig after reset (screenshot #1)
Comment 4 Th0ma7 2006-12-11 16:26:49 EST
Created attachment 143333 [details]
Soundconfig after reset (screenshot #2)
Comment 5 Th0ma7 2006-12-11 16:28:48 EST
Created attachment 143335 [details]
Device list of my DFI LanParty UT nf4 Ultra-D
Comment 6 Th0ma7 2006-12-11 16:29:42 EST
Created attachment 143336 [details]
2.6.18-1.2849.fc6 dmesg output
Comment 7 Th0ma7 2007-02-27 21:12:33 EST

*** This bug has been marked as a duplicate of 229227 ***

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.