Bug 228773 - control-center %pre script exits with a status 1 preventing an update
Summary: control-center %pre script exits with a status 1 preventing an update
Status: CLOSED RAWHIDE
Alias: None
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: control-center
Version: rawhide
Hardware: All
OS: Linux
medium
medium
Target Milestone: ---
Assignee: Control Center Maintainer
QA Contact: David Lawrence
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends On:
Blocks:
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 2007-02-14 21:31 UTC by Michal Jaegermann
Modified: 2007-11-30 22:11 UTC (History)
3 users (show)

(edit)
Clone Of:
(edit)
Last Closed: 2007-02-14 22:18:27 UTC


Attachments (Terms of Use)
control center screenshot (84.38 KB, image/png)
2007-02-15 23:48 UTC, Florin Andrei
no flags Details

Description Michal Jaegermann 2007-02-14 21:31:45 UTC
Description of problem:

An attempt to update to control-center-2.17.91-1.fc7 ends up with:
"scriptlet failed, exit status 1"
After a removal of ">&/dev/null" redirection and running that
stand-alone this shows up at an output end:

I/O warning : failed to load external entity
"/etc/gconf/schemas/control-center.schemas"
Failed to open `/etc/gconf/schemas/control-center.schemas': No such file or
directory

There is nothing which would force a return status to 0 so yum
rejects that update.

Version-Release number of selected component (if applicable):
control-center-2.17.91-1.fc7.

Comment 1 Ray Strode [halfline] 2007-02-14 21:52:06 UTC
I think mclasen fixed this today, not sure though, so CCing him.

Comment 2 Matthias Clasen 2007-02-14 22:18:27 UTC
Fixed

Comment 3 Jim Cornette 2007-02-14 23:27:46 UTC
I don't know if this would influence future updates which assumed control-center
installed, which it did not. I eneded up getting an instance of bug-buddy when
either evince or evolution was being installed. The error was related to
nautilus which was not opened in a browser.

The bug was filed upstream.
http://bugzilla.gnome.org/show_bug.cgi?id=408038

BTW, I like the return of the system menus vs. the control-center icons.

Comment 4 Florin Andrei 2007-02-15 23:48:56 UTC
Created attachment 148161 [details]
control center screenshot

Comment 5 Florin Andrei 2007-02-15 23:51:38 UTC
I had the same problem yesterday.
Today I did a "yum install control-center" and it gave a huge amount of scary
messages (see a tiny chunk of the tail end quoted below) but it apparently
succeeded.

#################################################################
Uninstalled schema
`/schemas/desktop/gnome/thumbnailers/application@x-gnome-theme/enable' from
locale `en_CA'
Uninstalled schema
`/schemas/desktop/gnome/thumbnailers/application@x-gnome-theme/enable' from
locale `ne'
Uninstalled schema
`/schemas/desktop/gnome/thumbnailers/application@x-gnome-theme/enable' from
locale `ga'
Uninstalled schema
`/schemas/desktop/gnome/thumbnailers/application@x-gnome-theme/enable' from
locale `uk'
Uninstalled schema
`/schemas/desktop/gnome/thumbnailers/application@x-gnome-theme/enable' from
locale `zh_HK'
Uninstalled schema
`/schemas/desktop/gnome/thumbnailers/application@x-gnome-theme/enable' from
locale `hi'
Uninstalled schema
`/schemas/desktop/gnome/thumbnailers/application@x-gnome-theme/enable' from
locale `pt'
I/O warning : failed to load external entity " "
Failed to open ` ': No such file or directory
  Installing: control-center               ######################### [2/3] 
  Cleanup   : control-center               ######################### [3/3]

Installed: control-center.x86_64 1:2.17.91-2.fc7
Updated: control-center.i386 1:2.17.91-2.fc7
Complete!
#################################################################

But now the System / Preferences menu is gone! :-( I can only get to System /
Administration. See attachment id=148161 above.

Comment 6 Matthias Clasen 2007-02-16 00:13:03 UTC
This issue is unrelated to the original reason for this bug. Please don't pile on
like that. I've fixed the problem anyway, in gnome-menus-2.17.91-2.fc7


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.