Bug 231994 - Evolution hangs when attempting to send signed mail
Evolution hangs when attempting to send signed mail
Status: CLOSED RAWHIDE
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: evolution-data-server (Show other bugs)
rawhide
x86_64 Linux
medium Severity high
: ---
: ---
Assigned To: Matthew Barnes
:
Depends On:
Blocks: FC7Blocker
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2007-03-13 10:36 EDT by David Nielsen
Modified: 2007-11-30 17:11 EST (History)
1 user (show)

See Also:
Fixed In Version: evolution-data-server-1.10.0-2.fc7
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2007-03-15 00:05:29 EDT
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description David Nielsen 2007-03-13 10:36:40 EDT
Description of problem:
When sending a signed mail Evolution hangs before even prompting for the
password. Unselecting the option to sign mail works around the issue and mail is
send off correctly.

Version-Release number of selected component (if applicable):
evolution-2.9.92-1.fc7
evolution-data-server-1.9.92-4.fc7
gnupg-1.4.7-3

How reproducible:
100%

Steps to Reproduce:
1. Setup account (mine is IMAP if it matters) 
2. Setup gpg signature
3. Attempt to send mail which is signed
  
Actual results:
Impressive hang

Expected results:
Glorious signed mail send off to the world.

Additional info:
CC'ed Peter Gordon since he also experiences this.
Comment 1 Saikat Guha 2007-03-14 12:23:24 EDT
Confirming. Refer to http://bugzilla.gnome.org/show_bug.cgi?id=418255 
for debug output and stacktrace.
Comment 2 Matthew Barnes 2007-03-14 17:05:39 EDT
I found the cause of this bug; it's basically a threading deadlock.  Easy fix.
I should have updated packages available in the next day or so.

The bug is in evolution-data-server, so changing the component.
Comment 3 Matthew Barnes 2007-03-15 00:05:29 EDT
Should be fixed in evolution-data-server-1.10.0-2.fc7.

Feel free to reopen this bug if the problem still occurs.
Comment 4 Saikat Guha 2007-03-16 01:26:52 EDT
Seems to be fixed in rawhide.

evolution-data-server-1.10.0-2.fc7.i386
evolution-2.10.0-2.fc7.x86_64
evolution-data-server-devel-1.10.0-2.fc7.x86_64
evolution-data-server-1.10.0-2.fc7.x86_64
Comment 5 Peter Gordon 2007-03-16 20:15:40 EDT
Just confirming Saikat's comment; it's fixed for me too. Thanks, Matthew! :]

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.