Bug 233573 - yumdownloader crashes: 'NoneType' object has no attribute 'repoData'
yumdownloader crashes: 'NoneType' object has no attribute 'repoData'
Status: CLOSED DUPLICATE of bug 230870
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: yum (Show other bugs)
rawhide
x86_64 Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Seth Vidal
Fedora Extras Quality Assurance
:
Depends On: 230870
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2007-03-23 06:12 EDT by Robin Green
Modified: 2007-11-30 17:11 EST (History)
1 user (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2007-04-06 09:11:39 EDT
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description Robin Green 2007-03-23 06:12:23 EDT
Description of problem:
When I try to pass --enablerepo=development-source to yumdownloader I get the
error shown below.

Version-Release number of selected component (if applicable):
yum-utils-1.1.1-1.fc7

How reproducible:
Always

Steps to Reproduce:
1. sudo yumdownloader --enablerepo=development-source --source make
  
Actual results:
Loading "installonlyn" plugin
Traceback (most recent call last):
  File "/usr/bin/yumdownloader", line 175, in <module>
    util = YumDownloader()
  File "/usr/bin/yumdownloader", line 38, in __init__
    self.main()
  File "/usr/bin/yumdownloader", line 61, in main
    self.doUtilYumSetup()
  File "/usr/share/yum-cli/utils.py", line 77, in doUtilYumSetup
    self._getSacks()
  File "/usr/lib/python2.5/site-packages/yum/__init__.py", line 380, in _getSacks
    self.repos.populateSack(which=repos)
  File "/usr/lib/python2.5/site-packages/yum/repos.py", line 200, in populateSack
    sack.populate(repo, mdtype, callback, cacheonly)
  File "/usr/lib/python2.5/site-packages/yum/yumRepo.py", line 132, in populate
    if self._check_db_version(repo, mydbtype):
  File "/usr/lib/python2.5/site-packages/yum/yumRepo.py", line 189, in
_check_db_version
    if repo.repoXML.repoData.has_key(mdtype):
AttributeError: 'NoneType' object has no attribute 'repoData'


Expected results:
Download completes successfully

Additional info:
yum-3.1.4-1.fc7
Comment 1 Robin Green 2007-03-23 06:18:57 EDT
This is not specific to yumdownloader - it also occurs with yum:

$ sudo yum --enablerepo=development-source install blah
Loading "installonlyn" plugin
Setting up Install Process
Parsing package install arguments
Traceback (most recent call last):
  File "/usr/bin/yum", line 29, in <module>
    yummain.main(sys.argv[1:])
  File "/usr/share/yum-cli/yummain.py", line 94, in main
    result, resultmsgs = base.doCommands()
  File "/usr/share/yum-cli/cli.py", line 263, in doCommands
    return self.yum_cli_commands[self.basecmd].doCommand(self, self.basecmd,
self.extcmds)
  File "/usr/share/yum-cli/yumcommands.py", line 134, in doCommand
    return base.installPkgs(extcmds)
  File "/usr/share/yum-cli/cli.py", line 434, in installPkgs
    self.pkgSack.matchPackageNames(arglist)
  File "/usr/lib/python2.5/site-packages/yum/__init__.py", line 489, in <lambda>
    pkgSack = property(fget=lambda self: self._getSacks(),
  File "/usr/lib/python2.5/site-packages/yum/__init__.py", line 380, in _getSacks
    self.repos.populateSack(which=repos)
  File "/usr/lib/python2.5/site-packages/yum/repos.py", line 200, in populateSack
    sack.populate(repo, mdtype, callback, cacheonly)
  File "/usr/lib/python2.5/site-packages/yum/yumRepo.py", line 132, in populate
    if self._check_db_version(repo, mydbtype):
  File "/usr/lib/python2.5/site-packages/yum/yumRepo.py", line 189, in
_check_db_version
    if repo.repoXML.repoData.has_key(mdtype):
AttributeError: 'NoneType' object has no attribute 'repoData'
Comment 2 Jiri Slaby 2007-04-06 03:55:18 EDT
This is a month or so old issue. I wonder if somebody cares? See bug #230870. 

[Somebody with permissions should mark this as duplicate of the bug.]
Comment 3 Tim Lauridsen 2007-04-06 09:11:39 EDT
I care :-))

I have just submitted a patch upstream to fix this issue, where repos add with
--enablerepo is not setup correctly.

*** This bug has been marked as a duplicate of 230870 ***

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.