Bug 236117 - X won't start when using vesa driver
Summary: X won't start when using vesa driver
Status: CLOSED INSUFFICIENT_DATA
Alias: None
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: xorg-x11-drv-vesa   
(Show other bugs)
Version: rawhide
Hardware: i386
OS: Linux
medium
medium
Target Milestone: ---
Assignee: Adam Jackson
QA Contact:
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends On:
Blocks:
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 2007-04-11 23:47 UTC by Steven Usdansky
Modified: 2018-04-11 07:56 UTC (History)
2 users (show)

Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2008-02-18 16:14:54 UTC
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)
xorg.conf and Xorg.0.log (16.71 KB, text/plain)
2007-04-11 23:47 UTC, Steven Usdansky
no flags Details
Xorg log file from running X with no xorg.conf (15.79 KB, text/plain)
2007-04-12 19:09 UTC, Steven Usdansky
no flags Details

Description Steven Usdansky 2007-04-11 23:47:03 UTC
Description of problem:
X won't start when using the vesa driver; I need to use the fbdev driver. The
vesa driver worked fine in FC6.

Version-Release number of selected component (if applicable):
xorg-x11-drv-vesa-1.3.0-5.fc7.i386

How reproducible:
Always

Steps to Reproduce:
1. configure /etc/X11/xorg.conf to use vesa driver
2. startx
3.
  
Actual results:
X does not start

Expected results:
X starts normally

Additional info:
attached file contains copies of
  1. /etc/X11/xorg.conf
  2. /var/log/Xorg.).log

Comment 1 Steven Usdansky 2007-04-11 23:47:03 UTC
Created attachment 152330 [details]
xorg.conf and Xorg.0.log

Comment 2 Matěj Cepl 2007-04-12 14:20:14 UTC
Steven, could you try to restart Xorg without any /etc/X11/xorg.conf whatsoever?
What happens? COuld you attach /var/log/Xorg.*.log from this excercise, please?

Comment 3 Steven Usdansky 2007-04-12 19:09:24 UTC
Created attachment 152500 [details]
Xorg log file from running X with no xorg.conf

the via driver has never worked for me; I've always used the vesa driver

Comment 4 Adam Jackson 2007-05-26 18:06:50 UTC
Do you happen to have an X log from using the vesa driver in FC6?

The log file for running with the vesa driver shows no modes coming back from
the BIOS; I'm curious to know why that would have worked in FC6 but not now.

Comment 5 Adam Jackson 2008-02-18 16:14:54 UTC
No word in nine months, closing.

I suspect this is due to x86emu triggering different behaviour than vm86 though.


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.