Bug 239983 - Impossible to create or login from the LAN or the internet
Impossible to create or login from the LAN or the internet
Status: CLOSED WORKSFORME
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: ejabberd (Show other bugs)
6
All Linux
medium Severity high
: ---
: ---
Assigned To: Jeffrey C. Ollie
Fedora Extras Quality Assurance
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2007-05-13 18:26 EDT by Charles VINCHON
Modified: 2007-11-30 17:12 EST (History)
0 users

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2007-08-08 10:04:40 EDT
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:


Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description Charles VINCHON 2007-05-13 18:26:49 EDT
Description of problem:
ejabberd is started
Firewall and NAT are configured (TCP ports 5222, 5223, 5269 are open)
DNS resolves the jabber domain
ejabberd is set to use the Mnesia (internal) authentication

Impossible to create or login from the LAN or the internet

Version-Release number of selected component (if applicable):
1.1.3-1

How reproducible:
Install ejabberd
Edit the ejabberd.cfg as in http://vinchon.free.fr/ejabberd.cfg
  
Actual results:
Unable to register or login

Expected results:
Creation of an account or login successfull

Additional info:
domain: networkn.org
Comment 1 Jeffrey C. Ollie 2007-05-13 20:57:55 EDT
I'm not really a ejabberd expert, but I'll do what I can... Are there any error
messages in the ejabberd logs, the audit logs, or the system log that might
provide more insight?
Comment 2 Charles VINCHON 2007-06-17 12:30:43 EDT
I've just installed ejabber for F7. It seems that ejabberd uses PAM instead of
Mnesia, and it's possible there are problems with TLS support in ejabberd

/var/log/secure write:
Jun 17 17:51:47 host runuser: pam_unix(runuser-l:session): session opened for
user ejabberd by user(uid=0)
Comment 3 Charles VINCHON 2007-06-17 12:44:09 EDT
The Process One package seems to have the same problems. Do we have to open a
port  for Erl?
Comment 4 Jeffrey C. Ollie 2007-07-26 14:42:43 EDT
Charles, have you managed to fix your problem?
Comment 5 Jeffrey C. Ollie 2007-08-08 10:04:40 EDT
Closing this bug, if you are still having problems please update and reopen the bug.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.