This service will be undergoing maintenance at 00:00 UTC, 2016-09-28. It is expected to last about 1 hours
Bug 242501 - Wrong init script
Wrong init script
Status: CLOSED ERRATA
Product: Red Hat Enterprise Linux 4
Classification: Red Hat
Component: krb5 (Show other bugs)
4.5
All Linux
low Severity low
: ---
: ---
Assigned To: Nalin Dahyabhai
Brian Brock
:
Depends On: 242500
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2007-06-04 11:37 EDT by Michal Marciniszyn
Modified: 2014-02-10 18:02 EST (History)
2 users (show)

See Also:
Fixed In Version: RHBA-2008-0714
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2008-07-24 15:55:14 EDT
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:


Attachments (Terms of Use)
initscripts diffs (10.00 KB, application/x-gzip)
2007-08-21 10:19 EDT, Michal Marciniszyn
no flags Details

  None (edit)
Description Michal Marciniszyn 2007-06-04 11:37:31 EDT
+++ This bug was initially created as a clone of Bug #242500 +++

Description of problem:
krb5 init scripts (kadmin/krb5kdc/krb524) contain incorrect error codes that
also prevent correct invocation of status command. For example
[ ${NETWORKING} = "no" ] && exit 0
appears in all scripts, also
if [ ! -f /var/kerberos/krb5kdc/principal ] ; then
   echo $"Error. Default principal database does not exist."
   exit 0
fi
is not correct... There are more constructions like these in all three scripts.

Version-Release number of selected component (if applicable):
all

How reproducible:
always

Steps to Reproduce:
1.
2.
3.
  
Actual results:


Expected results:


Additional info:
When fixing this bug, please obbey our init script guidelines and be sure that
status command is run correctly.
Our guidelines are on following two pages:
http://intranet.corp.redhat.com/ic/intranet/InitscriptsSpec.html
http://intranet.corp.redhat.com/ic/intranet/InitscriptGuidelines.html

For an example of the script that returns the error codes correctly and always
runs status see:
http://devserv.devel.redhat.com/~mmarcini/amd

This bug is tracked by 237789.
Comment 1 RHEL Product and Program Management 2007-06-04 11:44:51 EDT
This request was evaluated by Red Hat Product Management for inclusion in a Red
Hat Enterprise Linux maintenance release.  Product Management has requested
further review of this request by Red Hat Engineering, for potential
inclusion in a Red Hat Enterprise Linux Update release for currently deployed
products.  This request is not yet committed for inclusion in an Update
release.
Comment 2 Michal Marciniszyn 2007-06-05 07:43:47 EDT
The bug also applies to kprop init script...
Comment 3 Nalin Dahyabhai 2007-07-03 09:00:37 EDT
Thanks for reporting these.  Do you have a patch?
Comment 4 Michal Marciniszyn 2007-07-04 04:53:06 EDT
I'm on RHCE training this week, can send you patch either tomorrow, or next week.
Comment 5 Michal Marciniszyn 2007-08-21 10:19:29 EDT
Created attachment 161978 [details]
initscripts diffs
Comment 10 errata-xmlrpc 2008-07-24 15:55:14 EDT
An advisory has been issued which should help the problem
described in this bug report. This report is therefore being
closed with a resolution of ERRATA. For more information
on therefore solution and/or where to find the updated files,
please follow the link below. You may reopen this bug report
if the solution does not work for you.

http://rhn.redhat.com/errata/RHBA-2008-0714.html

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.