Bug 244154 - SMBus does not work on ATI/AMD SB700 chipset
SMBus does not work on ATI/AMD SB700 chipset
Status: CLOSED ERRATA
Product: Red Hat Enterprise Linux 5
Classification: Red Hat
Component: kernel (Show other bugs)
5.0
All Linux
low Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Bhavna Sarathy
Martin Jenner
: OtherQA
Depends On:
Blocks: 221316 252286
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2007-06-14 03:45 EDT by henry su
Modified: 2009-06-19 18:53 EDT (History)
7 users (show)

See Also:
Fixed In Version: RHBA-2007-0959
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2007-11-07 14:53:14 EST
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)
patch: add the SMBus device ID (2.23 KB, application/octet-stream)
2007-06-14 03:49 EDT, henry su
no flags Details

  None (edit)
Description henry su 2007-06-14 03:45:43 EDT
Description of problem:all functions of SMBus does not work correctly


Version-Release number of selected component (if applicable):
2.6.18

How reproducible:
always

Steps to Reproduce:
1.start OS normally.
2.get cpu temperature,voltages etc from SB700 SMBus.


  
Actual results:
return value is zero

Expected results:
return the value of temperature or voltages

Additional info:
Comment 1 henry su 2007-06-14 03:49:23 EDT
Created attachment 156963 [details]
patch: add the SMBus device ID
Comment 2 Bhavna Sarathy 2007-06-15 12:31:03 EDT
patch posted to RHML on Jun 15
Comment 4 RHEL Product and Program Management 2007-06-15 13:48:08 EDT
This request was evaluated by Red Hat Kernel Team for inclusion in a Red
Hat Enterprise Linux maintenance release, and has moved to bugzilla 
status POST.
Comment 5 Don Zickus 2007-07-19 17:24:30 EDT
in kernel-2.6.18-32.el5
Comment 7 John Poelstra 2007-08-14 15:44:25 EDT
A fix for this issue has been included in the packages contained in the beta
(RHN channel) or most recent snapshot (partners.redhat.com) for RHEL5.1.  Please
verify that your issue is fixed.

After you (Red Hat Partner) have verified that this issue has been addressed,
please perform the following:
1) Change the *status* of this bug to VERIFIED.
2) Add *keyword* of PartnerVerified (leaving the existing keywords unmodified)

If this issue is not fixed, please add a comment describing the most recent
symptoms of the problem you are having and change the status of the bug to ASSIGNED.
Comment 8 John Poelstra 2007-08-24 01:24:26 EDT
A fix for this issue should have been included in the packages contained in the
most recent snapshot (partners.redhat.com) for RHEL5.1.  

Requested action: Please verify that your issue is fixed as soon as possible to
ensure that it is included in this update release.

After you (Red Hat Partner) have verified that this issue has been addressed,
please perform the following:
1) Change the *status* of this bug to VERIFIED.
2) Add *keyword* of PartnerVerified (leaving the existing keywords unmodified)

If this issue is not fixed, please add a comment describing the most recent
symptoms of the problem you are having and change the status of the bug to FAILS_QA.

More assistance: If you cannot access bugzilla, please reply with a message to
Issue Tracker and I will change the status for you.  If you need assistance
accessing ftp://partners.redhat.com, please contact your Partner Manager.
Comment 10 errata-xmlrpc 2007-11-07 14:53:14 EST
An advisory has been issued which should help the problem
described in this bug report. This report is therefore being
closed with a resolution of ERRATA. For more information
on the solution and/or where to find the updated files,
please follow the link below. You may reopen this bug report
if the solution does not work for you.

http://rhn.redhat.com/errata/RHBA-2007-0959.html

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.