Bug 249308 - freeradius (prior to 1.1.4) won't work with vista clients
freeradius (prior to 1.1.4) won't work with vista clients
Product: Red Hat Enterprise Linux 5
Classification: Red Hat
Component: freeradius (Show other bugs)
All Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: John Dennis
Depends On:
  Show dependency treegraph
Reported: 2007-07-23 13:06 EDT by Jonathan Peatfield
Modified: 2013-04-12 15:15 EDT (History)
4 users (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Last Closed: 2008-10-15 11:12:44 EDT
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---

Attachments (Terms of Use)
1-liner upstream patch fixes problem (473 bytes, patch)
2008-07-09 14:34 EDT, Vince Worthington
no flags Details | Diff

  None (edit)
Description Jonathan Peatfield 2007-07-23 13:06:44 EDT
Description of problem:

Freeradius before 1.1.4 sends empty ACKs to clients when using EAP_TLS (and
things layerd on that).  Most clients don't mind but apparently Vista does.

Version-Release number of selected component (if applicable):


How reproducible:

Apparently 100%...

Steps to Reproduce:
1. connect to something authenticated by freeradius using PEAP from a Windows
Vista client
Actual results:

Fails to authenticate

Expected results:

Authenticate corectly.

Additional info:

The one line patch was included in freeradius-1.1.4 and appears to fix the
problem so e.g. upgrading to the newer version would also fix it.

The URL above contains the patch, or you can look at:


for the thread if you prefer that view.
Comment 1 Red Hat Bugzilla 2007-09-17 01:20:58 EDT
transferred from Thomas Woerner to John Dennis, requested by Steve Grubb.
Comment 5 RHEL Product and Program Management 2008-07-09 14:40:14 EDT
This request was evaluated by Red Hat Product Management for inclusion in a Red
Hat Enterprise Linux maintenance release.  Product Management has requested
further review of this request by Red Hat Engineering, for potential
inclusion in a Red Hat Enterprise Linux Update release for currently deployed
products.  This request is not yet committed for inclusion in an Update
Comment 9 Chris Ward 2008-09-08 04:41:28 EDT
Ping. Jonathan, if we provided you an updated test rpm, would you be able to test it to verify the fix it correctly in place?
Comment 10 Jonathan Peatfield 2008-09-08 11:31:32 EDT
Not easily at the moment.  The only freeradius servers we have are currently either very much older than this running on EL3 (yes I know), or built from more recent source to avoid this particular issue and include a couple of other bug fixes which looked reasonably important.

I must admit that I'd assumed it just wasn't going to be fixed until RHEL-6 or whenever freeradius was next updated to a new version...

 -- Jon
Comment 12 errata-xmlrpc 2008-10-15 11:12:44 EDT
An advisory has been issued which should help the problem
described in this bug report. This report is therefore being
closed with a resolution of ERRATA. For more information
on therefore solution and/or where to find the updated files,
please follow the link below. You may reopen this bug report
if the solution does not work for you.


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.