Bug 253366 - Monitor is switched off when starting X with xorg-x11-drv-ati-6.6.193
Monitor is switched off when starting X with xorg-x11-drv-ati-6.6.193
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: xorg-x11-drv-ati (Show other bugs)
i386 Linux
low Severity low
: ---
: ---
Assigned To: X/OpenGL Maintenance List
Fedora Extras Quality Assurance
Depends On:
  Show dependency treegraph
Reported: 2007-08-18 06:59 EDT by Boyan Anastasov
Modified: 2007-11-30 17:12 EST (History)
0 users

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Last Closed: 2007-10-15 03:00:30 EDT
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---

Attachments (Terms of Use)
Diff from the Xorg.0.log between versions 6.6.3-4 and 6.6.193-2 (14.61 KB, text/plain)
2007-08-18 06:59 EDT, Boyan Anastasov
no flags Details

  None (edit)
Description Boyan Anastasov 2007-08-18 06:59:26 EDT
Description of problem:
I'm with fedora devel. After upgrading to xorg-x11-drv-ati-6.6.193 this problem
appeared. When I exec startx and the X begin to start - the monitor
is switching off for abour 4-5sec and it is looking like when system is
rebooting. OK, it is maybe not a bug, but this switch off/on thing is a bit
scary because my monitor was repaired 3 times after such switch off/on things,
although this was with older nvidia video card. And one question - if it is not
a bug is it possible this reset or what is called to be skipped, because it was
working fine without it before that version.

Version-Release number of selected component (if applicable):
xorg-x11-drv-ati-6.6.193, not sure about xorg-x11-drv-ati-6.6.192, can't find
this version anymore, but it began in August (I think 1-2 weeks ago - around
15th August or something), so must be 6.6.193. This problem does not appear in
6.6.3-4 from fedora 7.90.

How reproducible:
At every boot. It happens only once - at the first start of X, then it is not
happening, next time X is starting faster without this switching off.

Steps to Reproduce:
1. Reboot the system.
2. When X begin to start (or in my case with initdefault 3 start with startx)
the monitor switch off for 4-5sec and then switch on again.
Actual results:
Monitor is switching off for 4-5sec at first start of X.

Expected results:
As in older versions not to switch off the monitor when X is starting.

Additional info:
Observed with:
Not sure about xorg-x11-drv-ati-6.6.192-1.fc8
Video card ATI Radeon 9550.

Although nothing visible in the log I'm attaching the diff from Xorg.0.log
between 6.6.3-4 and 6.6.193-2.
Comment 1 Boyan Anastasov 2007-08-18 06:59:26 EDT
Created attachment 161791 [details]
Diff from the Xorg.0.log between versions 6.6.3-4 and 6.6.193-2
Comment 2 Dave Airlie 2007-10-10 20:51:39 EDT
can you please retry with the 6.7.19x driver in rawhide?

the 6.6.19x series ended badly :-)
Comment 3 Boyan Anastasov 2007-10-15 02:57:33 EDT
It seems the problem is fixed. Thanks.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.