Bug 253455 - wacom_drv.so doesn't load: undefined symbol: __stack_chk_fail_local
wacom_drv.so doesn't load: undefined symbol: __stack_chk_fail_local
Status: CLOSED ERRATA
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: linuxwacom (Show other bugs)
rawhide
i386 Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Aristeu Rozanski
Fedora Extras Quality Assurance
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2007-08-19 16:23 EDT by A. Lok
Modified: 2007-11-30 17:12 EST (History)
0 users

See Also:
Fixed In Version: 0.7.6.4-3.fc7
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2007-09-17 23:22:00 EDT
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)
Xorg.0.log (48.36 KB, text/plain)
2007-08-19 16:23 EDT, A. Lok
no flags Details
X.org configuration file (774 bytes, text/plain)
2007-08-19 16:24 EDT, A. Lok
no flags Details

  None (edit)
Description A. Lok 2007-08-19 16:23:33 EDT
Description of problem:
After adding the required lines to xorg.conf to get the wacom tablet working,
the wacom modules won't load. The xorg.0.log complains about the following:

(II) LoadModule: "wacom"
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules/input//wacom_drv.so
dlopen: /usr/lib/xorg/modules/input//wacom_drv.so: undefined symbol:
__stack_chk_fail_local
(EE) Failed to load /usr/lib/xorg/modules/input//wacom_drv.so
(II) UnloadModule: "wacom"
(EE) Failed to load module "wacom" (loader failed, 7)


Version-Release number of selected component (if applicable):
linuxwacom-0.7.6.4-4.fc8
and
linuxwacom-0.7.6.4-2.fc7

Steps to Reproduce:
1. edit xorg.conf
2. (re)start X
  
Actual results:
wacom modules isn't loaded, wacom-tablet only working as a mouse

Expected results:
working wacom-tablet in absolute-mode.

Additional info:
I did found some info on the linuxwacom-discuss mailing-list
http://www.mail-archive.com/linuxwacom-discuss@lists.sourceforge.net/msg00604.html
which suggest it could be an compile-flag issue?
Comment 1 A. Lok 2007-08-19 16:23:33 EDT
Created attachment 161826 [details]
Xorg.0.log
Comment 2 A. Lok 2007-08-19 16:24:23 EDT
Created attachment 161827 [details]
X.org configuration file
Comment 3 Aristeu Rozanski 2007-08-22 16:33:38 EDT
Fixed 0.7.6.4-3.fc7 and 0.7.8.3-2.fc8. As soon as those packages are out, please
test them and report the results here.
Comment 4 A. Lok 2007-08-23 14:40:02 EDT
Thanks. I've tested 0.7.6.4-3.fc7 and 0.7.8.3-2.fc8 on 32bit platforms. The
error-message is gone and the tablet is working fine on both.
Comment 5 Fedora Update System 2007-08-24 01:31:10 EDT
linuxwacom-0.7.6.4-3.fc7 has been pushed to the Fedora 7 testing repository.  If problems still persist, please make note of it in this bug report.
Comment 6 Fedora Update System 2007-09-17 23:21:58 EDT
linuxwacom-0.7.6.4-3.fc7 has been pushed to the Fedora 7 stable repository.  If problems still persist, please make note of it in this bug report.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.