Bug 28073 - pt-latin1 lacks a tilde caracter
pt-latin1 lacks a tilde caracter
Status: CLOSED RAWHIDE
Product: Red Hat Linux
Classification: Retired
Component: console-tools (Show other bugs)
7.1
i386 Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Bernhard Rosenkraenzer
David Lawrence
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2001-02-16 21:17 EST by cealmeida
Modified: 2007-04-18 12:31 EDT (History)
0 users

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2001-03-18 00:21:37 EST
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)
tilde in portuguese keyboard (34.06 KB, image/jpeg)
2001-02-20 18:16 EST, cealmeida
no flags Details

  None (edit)
Description cealmeida 2001-02-16 21:17:05 EST
From Bugzilla Helper:

When configuring the keyboard, if pt-latin1 is selected, there is no lower 
a tilde caracter, but capital A tilde is OK.
Versions 6.2 and 7.0 where correct.

Reproducible: Always
Steps to Reproduce:
1.setup
2.keyboard configuration
3.pt-latin1
Comment 1 Bill Nottingham 2001-02-17 22:13:05 EST
The keymaps are part of console-tools.
Comment 2 Bernhard Rosenkraenzer 2001-02-20 12:59:04 EST
Where is the tilde key located on your keyboard?
Comment 3 cealmeida 2001-02-20 18:16:51 EST
Created attachment 10581 [details]
tilde in portuguese keyboard
Comment 4 cealmeida 2001-02-21 12:26:54 EST
IBM keyboard
Comment 5 Bernhard Rosenkraenzer 2001-03-12 06:19:28 EST
Are you sure this worked in 7.0? pt-latin1.kmap is the exact same file in 7.0 
and 7.1.

Comment 6 cealmeida 2001-03-18 00:21:34 EST
You're right.
I re-tested 7.0 and it doesn't work either.

In 7.0 a tilde is missing but also A tilde, o tilde and O tilde are missing.
As the pt-latin.kmap is the same, maybe the problem is a missing definition in
the default font: version 7.1 uses (lat0-sun16). Is it the same font used in 7.0?

Comment 7 Bernhard Rosenkraenzer 2001-05-21 15:34:00 EDT
This should be fixed with the move from console-tools to kbd in rawhide.


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.