Bug 31958 - Re-install did not put XFree86-3DLabs server on my PC
Re-install did not put XFree86-3DLabs server on my PC
Product: Red Hat Linux
Classification: Retired
Component: XFree86 (Show other bugs)
i386 Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Mike A. Harris
David Lawrence
Depends On:
  Show dependency treegraph
Reported: 2001-03-16 01:09 EST by Need Real Name
Modified: 2007-04-18 12:32 EDT (History)
0 users

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Last Closed: 2001-03-16 01:09:52 EST
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---

Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description Need Real Name 2001-03-16 01:09:48 EST
From Bugzilla Helper:
User-Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.01; Windows 95; AT&T CSM6.0)

I changed from an S3 video card to a Diamond FireGL 1000. Despite running 
Xconfigurator and rpm -ivh XFree863DLabs-3.3.5-3.i386.rpm na Xconfigurator 
again and again...Xwindows would not install. I thought given my limited 
experience with Linux, that I would just try to do a complete install all 
over again rather than download patches and do whatever needs to be done 
with patches. The re-install apparently didn't recognize my card (it never 
asked me about it; it did ask me about the monitor...KDS K-700 which I set 
up as a generic multisync). X is listed in the /usr/X11R6/bin, but XFree86-
3DLabs (as above) isn't. This is where I found XF86_S3 before the re-
install and I would expect to find XF86_3DLabs here. This is why I think 
the card wasn't seen on install.  Additionally, when I installed RH6.1 
before on this machine, the install GUI looked very crisp.  Thi time it 
looked like it had a color depth of 16. It was almost only black or white, 
except for the RH logo which was very grainy. Also the lines around the 
edit boxes and the buttons were not complete. I don't think the 
server/driver is working very well with this card.

Reproducible: Always
Steps to Reproduce:
1.Re-install RH6.1 over PC with Diamond FireGL 1000
2.at prompt startx

Renders X unusable
Comment 1 Mike A. Harris 2001-03-16 09:37:12 EST
Red Hat Linux 6.1 is no longer supported, however 6.2 is.  I recommend at
a bare minimum you install the XFree86 packages from Red Hat Linux 6.2 errata
release from updates.redhat.com and try that.  I believe that this should
work for you.  If not, please try our current release as the problem you
are having doesn't seem to occur with the latest release.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.