Bug 41090 - dosemu from dosemu-1.0.1-10.i386.rpm segfaults while starting
dosemu from dosemu-1.0.1-10.i386.rpm segfaults while starting
Product: Red Hat Powertools
Classification: Retired
Component: dosemu (Show other bugs)
i386 Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Bernhard Rosenkraenzer
Depends On:
  Show dependency treegraph
Reported: 2001-05-17 08:21 EDT by Victoriano Giralt
Modified: 2008-05-01 11:38 EDT (History)
0 users

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Last Closed: 2001-05-17 08:21:45 EDT
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---

Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description Victoriano Giralt 2001-05-17 08:21:39 EDT
Description of Problem:
dosemu from dosemu-1.0.1-10.i386.rpm segfaults while starting
The last lines form strace are:
uname({sys="Linux", node="full.machine.name", ...}) = 0
--- SIGSEGV (Segmentation fault) ---
+++ killed by SIGSEGV +++

How Reproducible:
Consistently, every time I call dos or xdos

Steps to Reproduce:
1. simply call dos or xdos from shell prompt

Actual Results:
The thing segfaults and dumps core

Expected Results:
A dos (C:\>) prompt :-)

Additional Information:
Machine is AMD K6-2 3D 500 MHz 128 MB RAM running RH 7.0
Comment 1 Bernhard Rosenkraenzer 2001-05-17 08:23:38 EDT
Works for me... Make sure you have a valid DOS image installed (e.g. 

You may also want to update to the dosemu packages from Powertools 7.1 or 
Rawhide, they fix a number of other problems.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.