Bug 430311 - the system freeze when using kde-4.0
the system freeze when using kde-4.0
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: kdebase (Show other bugs)
i686 Linux
low Severity high
: ---
: ---
Assigned To: Ngo Than
Fedora Extras Quality Assurance
Depends On:
  Show dependency treegraph
Reported: 2008-01-25 19:14 EST by Souiri Mohamed Zakaria
Modified: 2008-02-04 21:56 EST (History)
3 users (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Last Closed: 2008-02-04 21:56:22 EST
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---

Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description Souiri Mohamed Zakaria 2008-01-25 19:14:33 EST
Description of problem:
When running KDE4.0, the system  freeze  and the user cant  do anything even go
to a virtual terminal or restart X by pressing Ctrl+Alt+Backspace  but  at the
same time seems to work when using ssh access from another machine. this force t 

Version-Release number of selected component (if applicable):

How reproducible:
happens nearly everytime 

Steps to Reproduce:
just run kde4 and do what you do for your daily.

Actual results:
the system freeze  and the user  cant  do anything even go to a virtual terminal
or restart X by pressing Ctrl+Alt+Backspace.

Expected results:
working smoothly under kde4

Additional info:
Comment 1 Rex Dieter 2008-01-27 15:05:57 EST
Well, not much to go on here, but... can you provide a few more details?
What video hardware/driver are you using?
Are you enabling kwin compositing?
(I ask because this sounds more like an X issue atm).
Comment 2 Souiri Mohamed Zakaria 2008-01-28 03:58:30 EST
I am using kwin compositing  with an ati-radeon 9600se  and radeon driver, this
never occurs when using gnome with the desktop effect enabled.

Comment 3 Rex Dieter 2008-01-28 07:50:14 EST
Afaict, kwin compositing does more than compiz (uses more hw accel, features). 
OK, please report your findings upstream to bugs.kde.org.  That's the best way
to get the needed info into the (upstream) devs to make a difference here.
Comment 4 Souiri Mohamed Zakaria 2008-01-28 16:34:24 EST
the bug seems to be fixed after an update of the kde-workspace package. but to
be sure i will try to reproduce the bug during the next two  days. 
Comment 5 Kevin Kofler 2008-01-28 16:37:38 EST
We didn't change anything in kdebase-workspace which would be likely to fix 
this issue. Maybe it was an X11/driver upgrade which fixed it?
Comment 6 Lukáš Tinkl 2008-02-04 05:46:06 EST
So is the bug fixed for you?
Comment 7 Souiri Mohamed Zakaria 2008-02-04 21:52:10 EST
the bug is now fixed. 

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.