Bug 436778 - dmesg stacktrace on re-inserting usb sound card
dmesg stacktrace on re-inserting usb sound card
Status: CLOSED WORKSFORME
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: kernel (Show other bugs)
8
All Linux
low Severity low
: ---
: ---
Assigned To: Kernel Maintainer List
Fedora Extras Quality Assurance
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2008-03-10 08:54 EDT by Mads Kiilerich
Modified: 2008-10-02 13:23 EDT (History)
0 users

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2008-10-02 13:23:10 EDT
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description Mads Kiilerich 2008-03-10 08:54:53 EDT
Description of problem:

When I remove and insert my "speed link" usb sound card I get dmesg stacktrace.
The troubles might start with "sysfs: duplicate filename 'card1' can not be created"

(The soundcard didn't work anyway - I'm trying to find out what is going on...)


Version-Release number of selected component (if applicable):
kernel-2.6.24.3-12.fc8

How reproducible:
100% on 2.6.24 - haven't seen it before.

Steps to Reproduce:
1.
2.
3.
  
Actual results:


ALSA sound/usb/usbaudio.c:1327: setting usb interface 1:1
ALSA sound/usb/usbaudio.c:1327: setting usb interface 2:1
ALSA sound/usb/usbaudio.c:845: cannot submit datapipe for urb 0, error -28: not
enough bandwidth

[removing usb]

usb 1-2.3: USB disconnect, address 5

[inserting usb]

usb 1-2.3: new full speed USB device using ehci_hcd and address 10
usb 1-2.3: configuration #1 chosen from 1 choice
ALSA sound/usb/usbaudio.c:2753: 10:1:1: add audio endpoint 0x1
ALSA sound/usb/usbaudio.c:2753: 10:2:1: add audio endpoint 0x82
ALSA sound/usb/usbmixer.c:989: [13] FU [Mic Playback Switch] ch = 1, val = 0/1/1
ALSA sound/usb/usbmixer.c:406: cannot set ctl value: req = 0x4, wValue = 0x200,
wIndex = 0xd00, type = 4, data = 0x18/0x0
ALSA sound/usb/usbmixer.c:989: [13] FU [Mic Playback Volume] ch = 1, val =
0/12240/384
ALSA sound/usb/usbmixer.c:989: [9] FU [Speaker Playback Switch] ch = 1, val = 0/1/1
ALSA sound/usb/usbmixer.c:406: cannot set ctl value: req = 0x4, wValue = 0x201,
wIndex = 0x900, type = 4, data = 0x18/0x0
ALSA sound/usb/usbmixer.c:989: [9] FU [Speaker Playback Volume] ch = 2, val =
-7264/-16/48
ALSA sound/usb/usbmixer.c:989: [10] FU [Mic Capture Switch] ch = 1, val = 0/1/1
ALSA sound/usb/usbmixer.c:406: cannot set ctl value: req = 0x4, wValue = 0x200,
wIndex = 0xa00, type = 4, data = 0x18/0x0
ALSA sound/usb/usbmixer.c:989: [10] FU [Mic Capture Volume] ch = 1, val = 0/6096/384
ALSA sound/usb/usbmixer.c:989: [10] FU [Auto Gain Control] ch = 1, val = 0/1/1
sysfs: duplicate filename 'card1' can not be created
WARNING: at fs/sysfs/dir.c:424 sysfs_add_one() (Not tainted)
Pid: 151, comm: khubd Not tainted 2.6.24.3-12.fc8 #1
 [<c04c2179>] sysfs_add_one+0x5d/0xca
 [<c04c2d93>] sysfs_create_link+0xb8/0x105
 [<c04c1c83>] sysfs_add_file+0x4b/0x6a
 [<c057014e>] device_add+0x138/0x460
 [<c04fb786>] kobject_init+0x27/0x37
 [<c05706e2>] device_create+0x77/0x97
 [<f8aa1936>] snd_card_register+0x76/0x2cb [snd]
 [<c0589139>] usb_driver_claim_interface+0x6b/0x86
 [<f8b3a25f>] usb_audio_probe+0x824/0x8f4 [snd_usb_audio]
 [<c04c23ce>] sysfs_addrm_finish+0x13/0x194
 [<c0588ff7>] usb_probe_interface+0xbf/0x102
 [<c0571b31>] driver_probe_device+0xe7/0x165
 [<c062a595>] klist_next+0x4b/0x6c
 [<c0571baf>] __device_attach+0x0/0x5
 [<c0570fe1>] bus_for_each_drv+0x37/0x5e
 [<c0571c41>] device_attach+0x72/0x86
 [<c0571baf>] __device_attach+0x0/0x5
 [<c0570f54>] bus_attach_device+0x26/0x7c
 [<c0570279>] device_add+0x263/0x460
 [<c05876cc>] usb_set_configuration+0x41d/0x497
 [<c058e3c6>] generic_probe+0x50/0x92
 [<c0588ddf>] usb_probe_device+0x32/0x37
 [<c0571b31>] driver_probe_device+0xe7/0x165
 [<c062a595>] klist_next+0x4b/0x6c
 [<c0571baf>] __device_attach+0x0/0x5
 [<c0570fe1>] bus_for_each_drv+0x37/0x5e
 [<c0571c41>] device_attach+0x72/0x86
 [<c0571baf>] __device_attach+0x0/0x5
 [<c0570f54>] bus_attach_device+0x26/0x7c
 [<c0570279>] device_add+0x263/0x460
 [<c0583044>] usb_new_device+0x4d/0x8a
 [<c0584635>] hub_thread+0x711/0xafc
 [<c0404210>] __switch_to+0xcb/0x147
 [<c0620029>] xfrm_add_acquire+0x14e/0x1bc
 [<c043f0a1>] autoremove_wake_function+0x0/0x35
 [<c0583f24>] hub_thread+0x0/0xafc
 [<c043efd8>] kthread+0x38/0x60
 [<c043efa0>] kthread+0x0/0x60
 [<c0405e0b>] kernel_thread_helper+0x7/0x10
 =======================
input: C-Media USB Headphone Set   as
/devices/pci0000:00/0000:00:1a.7/usb1/1-2/1-2.3/1-2.3:1.3/input/input9
input,hidraw2: USB HID v1.00 Device [C-Media USB Headphone Set  ] on
usb-0000:00:1a.7-2.3


Expected results:
at least no stacktrace

Additional info:
Comment 1 Mads Kiilerich 2008-10-02 13:23:10 EDT
old bug, haven't seen it recently

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.