Bug 4385 - status function from initscripts returns wrong answers
Summary: status function from initscripts returns wrong answers
Status: CLOSED NEXTRELEASE
Alias: None
Product: Red Hat Linux
Classification: Retired
Component: initscripts   
(Show other bugs)
Version: 6.0
Hardware: All
OS: Linux
low
medium
Target Milestone: ---
Assignee: David Lawrence
QA Contact:
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends On:
Blocks:
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 1999-08-06 00:51 UTC by michal
Modified: 2008-05-01 15:37 UTC (History)
0 users

Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 1999-08-06 14:04:36 UTC
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)

Description michal 1999-08-06 00:51:18 UTC
There is a bug in status() from /etc/rc.d/init.d/functions
with such long standing that it probably aquired already
a position of a "feature". Status querries from various
scripts which use this function always return "running"
with ridiculous process id's.  This is a result of an
incorrect filtering when looking for pid with a help
of 'ps auxww'.

A trivial patch is mailed separately to avoid mangling by
HTML

Comment 1 Bill Nottingham 1999-08-06 14:04:59 UTC
fixed (albeit differently) in the latest initscripts in Raw hide.


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.