Bug 439625 - fails to start X on radeon X1900XT (R580)
Summary: fails to start X on radeon X1900XT (R580)
Keywords:
Status: CLOSED CURRENTRELEASE
Alias: None
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: xorg-x11-drv-ati
Version: 10
Hardware: All
OS: Linux
low
low
Target Milestone: ---
Assignee: Dave Airlie
QA Contact: Fedora Extras Quality Assurance
URL:
Whiteboard:
Depends On:
Blocks:
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 2008-03-29 18:34 UTC by Dave Jones
Modified: 2015-01-04 22:30 UTC (History)
2 users (show)

Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2009-01-28 17:00:53 UTC


Attachments (Terms of Use)
x log (7.33 KB, text/plain)
2008-03-29 18:34 UTC, Dave Jones
no flags Details

Description Dave Jones 2008-03-29 18:34:18 UTC
see attached log.  This worked (with vesa iirc) on F8.

Comment 1 Dave Jones 2008-03-29 18:34:18 UTC
Created attachment 299592 [details]
x log

Comment 2 Dave Airlie 2008-03-31 00:07:21 UTC
try with radeon driver, but yes vesa should possibly work if it worked before.

Comment 3 Dave Jones 2008-04-01 04:58:18 UTC
I booted the installer with xdriver=radeon, this got me an X display.  I tried
to confirm what was going on by flipping to tty2 to check the X log, and the
whole screen turned white.  I hit alt-f6 to go back to X/anaconda, and the CRT
went into power saving!

So, works, but with busted ttys.  This is getting to be a theme.
(See 439927 for another tty bug, but on a different kind of radeon)

Close this one, and use the other bug for 'tty switching is busted on several
(all?) radeons'  ?


Comment 4 Dave Jones 2008-04-01 04:58:40 UTC
(though we should probably find out why radeon isn't automatically being
selected before closing this out)

Comment 5 Bug Zapper 2008-05-14 08:24:55 UTC
Changing version to '9' as part of upcoming Fedora 9 GA.
More information and reason for this action is here:
http://fedoraproject.org/wiki/BugZappers/HouseKeeping


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.