Bug 440286 - key repeats single keypress in Xorg
key repeats single keypress in Xorg
Status: CLOSED WORKSFORME
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: xorg-x11-server (Show other bugs)
rawhide
All Linux
low Severity high
: ---
: ---
Assigned To: X/OpenGL Maintenance List
Fedora Extras Quality Assurance
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2008-04-02 12:36 EDT by Clint Savage
Modified: 2008-04-18 02:38 EDT (History)
2 users (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2008-04-18 02:38:48 EDT
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description Clint Savage 2008-04-02 12:36:22 EDT
Description of problem:

While in GNOME and Xorg (using radeonhd driver) a single keypress while typing
will repeat.  The system seems to pause for a slight second as well as a minor
side-affect.  This does not happen in the non-gui terminals.

Version-Release number of selected component (if applicable):

xorg-x11-drv-radeonhd-1.1.0-0.7.20080301git.fc9.i386

How reproducible:

Using Xorg, with gnome-terminal or any other editable area, begin typing.  After
a short while, the screen will pause, and after the pause, multiple copies will
appear of the previously keyed character even though the key was only pressed
once.  This especially happens when ssh'd into another box.

There are other (older) bugs describing this behavior, but do not appear to be
active.  If I am incorrect, please feel free to mark this as a duplicate and
update with the appropriate bug #

Steps to Reproduce:
1. ssh to another machine
2. type a phrase in a terminal while using Xorg
3. for example 'a quick dog jumped over the lazy fox'
  
Actual results:

a qqqqqqqquick dog jumped over the lazy fox (or something similar, ymmv)


Expected results:

a quick dog jumped over the lazy fox

Additional info:
Comment 1 Adam Jackson 2008-04-03 17:45:44 EDT
Almost certainly not a radeonhd bug.
Comment 2 Clint Savage 2008-04-03 18:54:55 EDT
Agreed, but it doesn't occur in the tty's on the text side.  Just in Xorg from
what I can tell.
Comment 3 Matěj Cepl 2008-04-08 12:40:39 EDT
Could you try with vesa?
Comment 4 Clint Savage 2008-04-08 12:48:09 EDT
Matej,

I've done that before, but I'll be happy to try it again for you.  I regularly
switch between vesa and the radeonhd in hopes that the latter will be production
ready soon.

I'll test it for a few days and report.

Cheers,

Clint
Comment 5 Clint Savage 2008-04-18 02:38:48 EDT
As of the update I performed on April 14, 2008, this bug does not appear anymore
with either vesa nor radeonhd drivers.

Closing bug.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.