Bug 441407 - Nautilus failing to start because of nautilus-open-terminal
Nautilus failing to start because of nautilus-open-terminal
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: nautilus (Show other bugs)
x86_64 Linux
low Severity low
: ---
: ---
Assigned To: Tomáš Bžatek
Fedora Extras Quality Assurance
Depends On:
  Show dependency treegraph
Reported: 2008-04-07 17:36 EDT by Adam Huffman
Modified: 2015-03-03 17:32 EST (History)
2 users (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Last Closed: 2008-04-14 01:32:03 EDT
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---

Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description Adam Huffman 2008-04-07 17:36:47 EDT
Description of problem:

With the latest Rawhide updates, Nautilus fails to start in a normal desktop
session and the nautilus-open-terminal extension seems to be the culprit:

Initializing nautilus-open-terminal extension
Failure: Module initalization failed

Version-Release number of selected component (if applicable):

How reproducible:

Steps to Reproduce:
Actual results:

Expected results:

Additional info:
Comment 1 Adam Huffman 2008-04-07 17:39:53 EDT
Actually, this might be more to do with gnome-mount failings:

6339 pts/2    Sl+    0:00 nautilus
 6343 pts/2    Z+     0:00 [gnome-mount] <defunct>
Comment 2 David Zeuthen 2008-04-12 14:48:42 EDT
Does this happen repeatedly?
Comment 3 David Zeuthen 2008-04-12 14:52:08 EDT
Also, I'm not sure that just having a gnome-mount zombie is evidence this is a
gnome-mount bug. More information is needed - try temporarily removing
gnome-mount (or flip the executable bit) or the nautilus-open-terminal extension.

Either way, if gnome-mount hangs it shouldn't affect Nautilus as all this
happens async. Back to nautilus (but adding myself as Cc).
Comment 4 Adam Huffman 2008-04-12 15:06:40 EDT
The problem seems to have gone away with the latest updates.  I've re-installed
nautilus-open-terminal and nautilus starts up normally.

I'll re-open if it recurs.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.