Bug 449306 - system-config-bind rpm should require bitmap-fonts
system-config-bind rpm should require bitmap-fonts
Status: CLOSED ERRATA
Product: Red Hat Enterprise Linux 5
Classification: Red Hat
Component: system-config-bind (Show other bugs)
5.2
All Linux
low Severity low
: rc
: ---
Assigned To: Jaroslav Reznik
: EasyFix
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2008-06-02 00:05 EDT by Thomas Cameron
Modified: 2009-01-20 16:39 EST (History)
1 user (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2009-01-20 16:39:46 EST
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)
diff of what needs to be in the spec file (525 bytes, patch)
2008-06-02 00:05 EDT, Thomas Cameron
no flags Details | Diff

  None (edit)
Description Thomas Cameron 2008-06-02 00:05:11 EDT
Description of problem:
I installed a RHEL 5 AP i386 machine.  Afterwards I used yum to install bind,
bind-chroot, caching-nameserver and system-config-bind.

I used ssh -Y from a desktop machine with X and ran system-config-bind.  I got
the error:

No fonts found; this probably means that the fontconfig
library is not correctly configured. You may need to
edit the fonts.conf configuration file. More information
about fontconfig can be found in the fontconfig(3) manual
page and on http://fontconfig.org

I found RHBA-2008-0396 which indicated that system-config-kdump for RHEL 5 had
been updated to include those required packages to avoid that message.  I
installed system-config-kdump and system-config-bind started working.  I removed
the prerreqs until it broke again, and figured out it needed bitmap-fonts.

Version-Release number of selected component (if applicable):
system-config-bind-4.0.3-2.el5

How reproducible:
yum install system-config-bind on an @ base installed machine.  Do not install
bitmap-fonts.  ssh -Y in from another Linux machine and fire up
system-config-bind.  Get above error.

Actual results:
No fonts found; this probably means that the fontconfig
library is not correctly configured. You may need to
edit the fonts.conf configuration file. More information
about fontconfig can be found in the fontconfig(3) manual
page and on http://fontconfig.org

Expected results:
system-config-bind works

Additional info:
Comment 1 Thomas Cameron 2008-06-02 00:05:11 EDT
Created attachment 307326 [details]
diff of what needs to be in the spec file
Comment 3 RHEL Product and Program Management 2008-07-28 07:31:56 EDT
This request was evaluated by Red Hat Product Management for inclusion in a Red
Hat Enterprise Linux maintenance release.  Product Management has requested
further review of this request by Red Hat Engineering, for potential
inclusion in a Red Hat Enterprise Linux Update release for currently deployed
products.  This request is not yet committed for inclusion in an Update
release.
Comment 10 errata-xmlrpc 2009-01-20 16:39:46 EST
An advisory has been issued which should help the problem
described in this bug report. This report is therefore being
closed with a resolution of ERRATA. For more information
on therefore solution and/or where to find the updated files,
please follow the link below. You may reopen this bug report
if the solution does not work for you.

http://rhn.redhat.com/errata/RHBA-2009-0167.html

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.