Bug 453930 - Server doesn't pick the native flat panel resolution
Server doesn't pick the native flat panel resolution
Status: CLOSED NOTABUG
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: xorg-x11-server (Show other bugs)
9
All Linux
low Severity low
: ---
: ---
Assigned To: X/OpenGL Maintenance List
Fedora Extras Quality Assurance
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2008-07-03 06:24 EDT by Daniel Berrange
Modified: 2008-07-03 09:03 EDT (History)
0 users

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2008-07-03 06:28:15 EDT
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)
X logfile (20.29 KB, text/plain)
2008-07-03 06:24 EDT, Daniel Berrange
no flags Details
lspci -vv output (14.95 KB, text/plain)
2008-07-03 06:24 EDT, Daniel Berrange
no flags Details

  None (edit)
Description Daniel Berrange 2008-07-03 06:24:34 EDT
Description of problem:
The native resolution of my flatpanel is 1280x1024, but when X starts up with a
generic config file it picks 640x480. Once I login to GNOME I can choose other
resolutions without trouble.

Version-Release number of selected component (if applicable):
xorg-x11-server-Xorg-1.4.99.902-3.20080612.fc9.i386
xorg-x11-drv-i810-2.2.1-24.fc9.i386

How reproducible:
Always

Steps to Reproduce:
1. Boot Fedora 9 live CD
2.
3.
  
Actual results:
Comes up with 640x480

Expected results:
Comes up with 1280x1024

Additional info:
Monitor is a Samsung SyncMaster 770, and graphics card is Intel Integrated
graphics card 82G33/G31 

Will attach logs and config file and hardware info.
Comment 1 Daniel Berrange 2008-07-03 06:24:34 EDT
Created attachment 310906 [details]
X logfile
Comment 2 Daniel Berrange 2008-07-03 06:24:59 EDT
Created attachment 310907 [details]
lspci -vv output
Comment 3 Daniel Berrange 2008-07-03 06:28:15 EDT
Doh, CLOSED -> USER ERROR.   I had installed without a monitor attached and
something wrote 640x480 into the config file, so it wasn't doing
auto-configuration anyway
Comment 4 Matěj Cepl 2008-07-03 09:03:54 EDT
Thanks for being honest ;)

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.