Bug 456226 - radeonhd trashes console font after starting Xorg
radeonhd trashes console font after starting Xorg
Status: CLOSED CURRENTRELEASE
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: xorg-x11-drv-radeonhd (Show other bugs)
9
x86_64 Linux
low Severity low
: ---
: ---
Assigned To: Hans Ulrich Niedermann
Fedora Extras Quality Assurance
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2008-07-22 08:17 EDT by Dominik 'Rathann' Mierzejewski
Modified: 2008-11-29 06:51 EST (History)
3 users (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2008-11-29 06:51:46 EST
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)
Xorg.0.log (63.03 KB, text/plain)
2008-07-22 08:17 EDT, Dominik 'Rathann' Mierzejewski
no flags Details
xorg.conf (1.55 KB, text/plain)
2008-07-22 08:18 EDT, Dominik 'Rathann' Mierzejewski
no flags Details
garbled console screen cap (459.27 KB, image/jpeg)
2008-07-23 21:32 EDT, Dominik 'Rathann' Mierzejewski
no flags Details

  None (edit)
Description Dominik 'Rathann' Mierzejewski 2008-07-22 08:17:55 EDT
Description of problem:
After starting Xorg, some console font characters become garbled or missing.
Specifically, for example, space becomes a mess and '1', '/' and '-' turn into a
space.
I'll post a screenshot made with my cellphone later.

Version-Release number of selected component (if applicable):
xorg-x11-drv-radeonhd-1.2.1-1.1.20080429git.fc9

How reproducible:
Always

Steps to Reproduce:
1. Start Xorg
2. Switch back to vt1
3. See garbled screen
  
Actual results:
Some console characters become garbled or missing.

Expected results:
Console should remain unaffected.
Comment 1 Dominik 'Rathann' Mierzejewski 2008-07-22 08:17:55 EDT
Created attachment 312336 [details]
Xorg.0.log
Comment 2 Dominik 'Rathann' Mierzejewski 2008-07-22 08:18:43 EDT
Created attachment 312337 [details]
xorg.conf
Comment 3 Dominik 'Rathann' Mierzejewski 2008-07-22 08:48:22 EDT
xorg-x11-drv-radeonhd-1.2.1-3.4.20080713git.fc9 from updates-testing exhibits
the same problem.
Comment 4 Dominik 'Rathann' Mierzejewski 2008-07-23 10:11:01 EDT
This: http://lists.opensuse.org/radeonhd/2008-06/msg00068.html seems to be the
same problem.
Comment 5 Dominik 'Rathann' Mierzejewski 2008-07-23 21:32:00 EDT
Created attachment 312527 [details]
garbled console screen cap
Comment 6 Hans Ulrich Niedermann 2008-09-06 17:21:35 EDT
For the record: The hardware (as Xorg.0.log shows) is a

ATI Technologies Inc RV630 [Radeon HD 2600 Series] rev 0
Comment 7 Egor Ushakov 2008-09-19 03:37:23 EDT
Same effect on RV770 (Radeon HD 4850) with xorg-x11-drv-radeonhd-1.2.1-3.9.20080917git.fc9
Comment 8 Dominik 'Rathann' Mierzejewski 2008-10-29 07:01:30 EDT
For the record, I've rebuild the current rawhide srpm (xorg-x11-drv-radeonhd-1.2.3-1.2.20081014git.fc10) and the problem disappeared.
Comment 9 Hans Ulrich Niedermann 2008-11-29 06:51:46 EST
Thanks.

Then I'll consider this fixed.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.