Bug 460581 - geode driver doesn't auto-config on XO
Summary: geode driver doesn't auto-config on XO
Keywords:
Status: CLOSED CURRENTRELEASE
Alias: None
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: xorg-x11-drv-amd
Version: 11
Hardware: All
OS: Linux
medium
medium
Target Milestone: ---
Assignee: Adam Jackson
QA Contact: Fedora Extras Quality Assurance
URL:
Whiteboard:
Depends On:
Blocks: F11Target FedoraOnXO
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 2008-08-28 19:32 UTC by Jeremy Katz
Modified: 2018-04-11 13:35 UTC (History)
7 users (show)

Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2009-06-26 10:59:52 UTC


Attachments (Terms of Use)
X log (15.18 KB, text/plain)
2008-08-28 19:32 UTC, Jeremy Katz
no flags Details

Description Jeremy Katz 2008-08-28 19:32:37 UTC
Created attachment 315287 [details]
X log

Running without an xorg.conf on the XO leads to errors starting X due to inability to find modes.  Log attached

Comment 1 Warren Togami 2008-08-29 04:52:21 UTC
rpm -q xorg-x11-server xorg-x11-drv-geode

http://kojipkgs.fedoraproject.org/packages/xorg-x11-drv-geode/
Did you test the latest builds here?

Comment 2 Jeremy Katz 2008-08-29 13:58:50 UTC
Would have been what was in rawhide before new bits started flowing yesterday.  I'll be doing some more builds and will try newer now that rawhide's been pushed

Comment 3 Matěj Cepl 2008-09-05 16:02:58 UTC
OK, waiting on more information.

Comment 4 Matěj Cepl 2008-09-09 20:50:58 UTC
Reporter, could you please reply to the previous question? Thank you

Comment 5 Jeremy Katz 2008-09-10 18:27:34 UTC
Still the case with today's rawhide with is 2.10.1 of the geode driver.

But based on the discussion I had with Jordan on IRC, this isn't entirely unexpected and he was going to take a look.

Comment 6 Bug Zapper 2008-11-26 02:54:00 UTC
This bug appears to have been reported against 'rawhide' during the Fedora 10 development cycle.
Changing version to '10'.

More information and reason for this action is here:
http://fedoraproject.org/wiki/BugZappers/HouseKeeping

Comment 7 Peter Robinson 2009-06-26 08:29:38 UTC
I believe this is now fixed, just need some confirmation. I will test it on my XO as well as my FitPC to confirm.

Comment 8 Peter Robinson 2009-06-26 10:59:52 UTC
Actually its being used like this for the SugarLabs SOAS builds so it should be good :)

Comment 9 Kevin Fenzi 2010-08-25 21:31:39 UTC
It seems that still to this day, we have a hack in the spins-kickstarts for this bug: 

# this is a bad hack to work around #460581 for the geode
# purely to help move testing along for now
if [ \`grep -c Geode /proc/cpuinfo\` -ne 0 ]; then
  cat > /etc/X11/xorg.conf <<FOE
Section "ServerLayout"
        Identifier     "Default Layout"
        Screen      0  "Screen0" 0 0
        InputDevice    "Keyboard0" "CoreKeyboard"
EndSection
...

Can I remove this from the f14 ones?

Comment 10 Peter Robinson 2010-08-25 21:38:28 UTC
> Can I remove this from the f14 ones?

Yes! I meant to remove that in F-13 but ran out of time.


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.