Bug 464390 - no Gmail option on Account Wizard under some locales
no Gmail option on Account Wizard under some locales
Status: CLOSED UPSTREAM
Product: Red Hat Enterprise Linux 5
Classification: Red Hat
Component: thunderbird (Show other bugs)
5.2
All Linux
medium Severity medium
: rc
: ---
Assigned To: Jan Horak
desktop-bugs@redhat.com
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2008-09-27 23:29 EDT by lihuang
Modified: 2009-03-10 09:57 EDT (History)
3 users (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2009-03-10 09:57:19 EDT
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)
under en_US locale (35.18 KB, image/png)
2008-09-27 23:30 EDT, lihuang
no flags Details
under zh_CN locale (14.56 KB, image/png)
2008-09-27 23:31 EDT, lihuang
no flags Details
under as_IN locale (35.17 KB, image/png)
2008-09-27 23:33 EDT, lihuang
no flags Details
Screenshot of reproduction (88.83 KB, image/png)
2008-11-08 04:03 EST, Matěj Cepl
no flags Details

  None (edit)
Description lihuang 2008-09-27 23:29:35 EDT
Description of problem:
under the following locales,the account type of Gmail is not shown on the New Account Setup page:  
pt_BR;de_DE;es_ES;fr_FR;it_IT;ru_RU;
ko_KR;ja_JP;zh_CN;zh_TW;
pa_IN

under the following locales, the account type of Gmail is shown:
en_US;
as_IN;bn_IN;gu_IN;hi_IN;kn_IN;ml_IN;mr_IN;or_IN;ta_IN;te_IN;si_LK
(but under the South Asia locales , thunderbird is not translated )



Version-Release number of selected component (if applicable):
thunderbird-2.0.0.17-1.el5
thunderbird-debuginfo-2.0.0.17-1.el5


How reproducible:
everytime


Steps to Reproduce:
1.issue command 'LANG=zh_CN.utf-8  && thunderbird '
2.Go to 'Edit > Account Settings > Add Account '
3.
  
Actual results:
On the New Account Setup page. the type of Gmail not be shown


Expected results:
Gmail option should be shown 

Additional info:
Comment 1 lihuang 2008-09-27 23:30:28 EDT
Created attachment 317880 [details]
under en_US locale
Comment 2 lihuang 2008-09-27 23:31:13 EDT
Created attachment 317881 [details]
under zh_CN locale
Comment 3 lihuang 2008-09-27 23:33:45 EDT
Created attachment 317882 [details]
under as_IN locale
Comment 4 Matěj Cepl 2008-11-08 04:03:10 EST
Created attachment 322932 [details]
Screenshot of reproduction

Yup. Not sure whether we want to deal with it. Settings -acks to let more knowledgeable people to decide.
Comment 5 Lawrence Lim 2008-11-08 07:09:21 EST
RE: Comment #4, you have missing font in the system. Try yum groupinstall chinese-support.
Comment 6 Matěj Cepl 2008-11-09 08:37:13 EST
(In reply to comment #5)
> RE: Comment #4, you have missing font in the system. Try yum groupinstall
> chinese-support.

Does it matter? I was able to orient myself just by the same position of items in menu, and I really don't aspire on being able to read Chinese ;-).
Comment 7 RHEL Product and Program Management 2009-02-26 04:30:51 EST
This request was evaluated by Red Hat Product Management for inclusion in a Red
Hat Enterprise Linux maintenance release.  Product Management has requested
further review of this request by Red Hat Engineering, for potential
inclusion in a Red Hat Enterprise Linux Update release for currently deployed
products.  This request is not yet committed for inclusion in an Update
release.
Comment 8 Jan Horak 2009-03-04 07:16:49 EST
This bug is filled in Mozilla bugzilla:
https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=385205

According to comment #5 there is missing translation, trademark problems and user is expected to install language pack after he set up his account (?).
Comment 9 Matěj Cepl 2009-03-04 11:28:02 EST
(In reply to comment #8)
> This bug is filled in Mozilla bugzilla:
> https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=385205
> 
> According to comment #5 there is missing translation, trademark problems and
> user is expected to install language pack after he set up his account (?).

Both of these reads to me like CLOSED/UPSTREAM :). Right?
Comment 10 Jan Horak 2009-03-10 09:57:19 EDT
Upstream have to decide how to solve this issue. Unfortunately we are unable to fix it. There is another way how to set up gmail account by following google instruction to use third party clients.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.