This service will be undergoing maintenance at 00:00 UTC, 2017-10-23 It is expected to last about 30 minutes
Bug 466239 - instructions for allowing remote hosts to connect to postfix don't work.
instructions for allowing remote hosts to connect to postfix don't work.
Status: CLOSED CURRENTRELEASE
Product: Red Hat Enterprise Linux 5
Classification: Red Hat
Component: Deployment_Guide (Show other bugs)
5.2
All Linux
medium Severity medium
: rc
: ---
Assigned To: Douglas Silas
Joshua Wulf
: Documentation
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2008-10-09 07:43 EDT by mark cox
Modified: 2016-06-17 17:14 EDT (History)
3 users (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2009-11-25 17:12:09 EST
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description mark cox 2008-10-09 07:43:25 EDT
Description of problem:
There is a step missing in the following section.
23.3.2.2. Basic Postfix Configuration

After the line below, there should be an additional line

Existing line
# "Uncomment the inet_interfaces = all line."

Insert this line. 

# "Comment the inet_interfaces = localhost line." 

Existing line

# "Restart the postfix service."


Version-Release number of selected component (if applicable):


How reproducible:
Easy.

Steps to Reproduce:
1. Follow the steps in "23.3.2.2. Basic Postfix Configuration" which a fresh install. 
2. try to connect from a remote host to port 25.

  
Actual results:
The inet_interfaces = localhost line takes precedent of the inet_interfaces = all line. You can not connect to the postfix service remotely.


Expected results:
You should be able to connect to the postfix servce remotely.

Additional info:
Comment 1 Douglas Silas 2009-09-02 16:14:47 EDT
Thanks Mark. Fixed in 5.4, rev. 21600.
Comment 2 Douglas Silas 2009-09-03 14:25:37 EDT
This is fixed in 5.4, I have verified, though it did not make it into the current redhat.com/docs online book for the 5.4 update for some reason.

I will attempt to update it soon. Keeping open.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.