Bug 4685 - KDE initialization scripts broken; missing files
KDE initialization scripts broken; missing files
Status: CLOSED NEXTRELEASE
Product: Red Hat Linux
Classification: Retired
Component: kdesupport (Show other bugs)
6.0
i386 Linux
medium Severity high
: ---
: ---
Assigned To: Preston Brown
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 1999-08-24 09:18 EDT by youngde
Modified: 2008-05-01 11:37 EDT (History)
0 users

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 1999-09-23 16:29:09 EDT
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description youngde 1999-08-24 09:18:50 EDT
The KDE initialization process for first-time users is
broken:

1. If the KDE packages are relocated (rpm --relocate) to
someplace other than /usr, the change is not reflected in
/etc/profile.d/kde.{c}sh. KDE will not start until this file
is edited to reflect the change.

2. The script 'usekde', for first-time KDE users, fails
because it cannot locate the skeleton .Xclients file from
any of a number of locations.

Since I am a long-time KDE user with a working environment,
I was able to correct this trouble fairly quickly. However,
a novice wishing to use KDE will have significant
difficulty.
Comment 1 Preston Brown 1999-09-23 16:29:59 EDT
we don't intend for the KDE RPMs to be relocatable, please do this at
your own risk.

We have integrated KDE set up in a different way than the 'usekde'
script does and will remove it from our next release.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.