Bug 470073 - Unable to add iSCSI Volume
Unable to add iSCSI Volume
Status: CLOSED RAWHIDE
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: anaconda (Show other bugs)
rawhide
All Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Hans de Goede
Fedora Extras Quality Assurance
: Reopened
Depends On:
Blocks: F10AnacondaBlocker
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2008-11-05 11:37 EST by James Laska
Modified: 2013-09-02 02:29 EDT (History)
3 users (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2008-11-12 13:20:07 EST
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)
anaconda-logs.tgz (11.00 KB, application/octet-stream)
2008-11-05 11:37 EST, James Laska
no flags Details
anaconda-logs.tgz (using updates.img) (10.12 KB, application/octet-stream)
2008-11-07 09:32 EST, James Laska
no flags Details

  None (edit)
Description James Laska 2008-11-05 11:37:56 EST
Created attachment 322605 [details]
anaconda-logs.tgz

Description of problem:

When providing valid iSCSI IP and IQN, ancaonda does not add the drive.  If I click Back then Next ... it shows up.

Version-Release number of selected component (if applicable):
anaconda version 11.4.1.54

How reproducible:
100%


Steps to Reproduce:
1. Start rawhide or Preview Release install
2. At partitioning select "Advanced storage configuration"
3. Select "Add iSCSI target"
4. Enter a valid iSCSI target IP and IQN, select OK
  
Actual results:

The iSCSI volume is not listed in the "Select the drive(s) to use for this installation.

Expected results:

The iSCSI drive should be listed in the list available drives

Additional info:
 * If I click Back, then Next again ... it shows up (see screencast at http://jlaska.fedorapeople.org/f10-iscsi-screencast.ogg).
 * See attached anaconda log files

-rw-r--r-- root/root       345 2008-11-05 11:23 tmp/anaconda-yum.conf
-rw-r--r-- root/root     16078 2008-11-05 11:25 tmp/anaconda.log
-rw-r--r-- root/root     29428 2008-11-05 11:25 tmp/syslog
-rwxr-xr-x root/root       650 2008-11-05 11:23 tmp/vncserver.log
-rw-r--r-- root/root       671 2008-11-05 11:25 tmp/lvmout
Comment 1 Hans de Goede 2008-11-05 14:58:13 EST
Known issue, this is most likely a dup of bug 466661, only later I noticed the same happened with already initialized disks too.

So I'll take care of this one.
Comment 2 Hans de Goede 2008-11-07 02:38:19 EST
jlaska, here is an updates.img which should fix this, can you give this one a try please? :

http://people.atrpms.net/~hdegoede/updates-iscsi.img
Comment 3 James Laska 2008-11-07 09:32:57 EST
Created attachment 322858 [details]
anaconda-logs.tgz (using updates.img)

(In reply to comment #2)
> jlaska, here is an updates.img which should fix this, can you give this one a
> try please? :
> 
> http://people.atrpms.net/~hdegoede/updates-iscsi.img

Looks good.  Attaching /tmp/anaconda.log and /tmp/syslog for your review.
Comment 5 Jesse Keating 2008-11-08 11:38:22 EST
re-opening until a build is done and tagged for F10.
Comment 6 James Laska 2008-11-12 13:19:52 EST
Fixed in rawhide using 11.4.1.57

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.