Bug 471338 - X crash on VT switch
X crash on VT switch
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: xorg-x11-drv-ati (Show other bugs)
All Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Dave Airlie
Fedora Extras Quality Assurance
: 468975 (view as bug list)
Depends On:
  Show dependency treegraph
Reported: 2008-11-12 20:41 EST by Mads Kiilerich
Modified: 2009-03-06 09:02 EST (History)
3 users (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Last Closed: 2009-03-06 09:02:04 EST
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---

Attachments (Terms of Use)
/var/log/dmesg (31.28 KB, text/plain)
2008-11-12 20:42 EST, Mads Kiilerich
no flags Details
/var/log/Xorg.1.log with stacktrace (101.33 KB, text/plain)
2008-11-12 20:43 EST, Mads Kiilerich
no flags Details
/var/log/Xorg.0.log.old with (II) RADEON(0): [RESUME] Attempting to re-init Radeon hardware. (257.04 KB, text/plain)
2008-11-12 20:46 EST, Mads Kiilerich
no flags Details

  None (edit)
Description Mads Kiilerich 2008-11-12 20:41:24 EST
Description of problem:

When switching between VTs with X and text I got

0: /usr/bin/Xorg(xorg_backtrace+0x3b) [0x812b9ab]
1: /usr/bin/Xorg(xf86SigHandler+0x51) [0x80bc9e1]
2: [0x110400]
3: /usr/lib/xorg/modules/drivers//radeon_drv.so [0x234b3b]

Nov 13 01:42:35 localhost kernel: BUG: unable to handle kernel NULL pointer dereference at 00000000
Nov 13 01:42:35 localhost kernel: IP: [<f88dcad6>] :radeon:radeon_cp_init_ring_buffer+0x202/0x474

Version-Release number of selected component (if applicable):


01:00.0 VGA compatible controller: ATI Technologies Inc M22 [Mobility Radeon X300]
Comment 1 Mads Kiilerich 2008-11-12 20:42:14 EST
Created attachment 323408 [details]
Comment 2 Mads Kiilerich 2008-11-12 20:43:23 EST
Created attachment 323409 [details]
/var/log/Xorg.1.log with stacktrace
Comment 3 Mads Kiilerich 2008-11-12 20:46:09 EST
Created attachment 323410 [details]
/var/log/Xorg.0.log.old with (II) RADEON(0): [RESUME] Attempting to re-init Radeon hardware. 

This seems similar to Bug 468975 which happened on a completely different machine

And btw: no xorg.conf, and booted with nomodeset
Comment 4 Matěj Cepl 2008-11-12 22:30:11 EST
Well, I will rather not close possible backtrace carrying bug, but it really looks like bug 468975 -- what matters is not exact type of hardware, but which driver is used IMHO, and it is the same xorg-x11-drv-ati in both cases.
Comment 5 Mads Kiilerich 2008-11-13 17:07:52 EST
*** Bug 468975 has been marked as a duplicate of this bug. ***
Comment 6 Mads Kiilerich 2008-11-13 17:11:24 EST
airlied: yeah its on my list, I just need to try and reproduce it here first.
Comment 7 Bug Zapper 2008-11-26 00:16:52 EST
This bug appears to have been reported against 'rawhide' during the Fedora 10 development cycle.
Changing version to '10'.

More information and reason for this action is here:
Comment 8 Mads Kiilerich 2009-03-06 09:02:04 EST
That is long time ago, things have changed, and this report no longer has any value. 


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.