Bug 475555 - font glitches after an update of the radeon-driver
Summary: font glitches after an update of the radeon-driver
Keywords:
Status: CLOSED DUPLICATE of bug 466663
Alias: None
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: xorg-x11-drv-ati
Version: 10
Hardware: All
OS: Linux
low
medium
Target Milestone: ---
Assignee: Dave Airlie
QA Contact: Fedora Extras Quality Assurance
URL:
Whiteboard:
Depends On:
Blocks:
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 2008-12-09 16:57 UTC by flo
Modified: 2018-04-11 16:33 UTC (History)
3 users (show)

Fixed In Version: xorg-x11-drv-ati-6.9.0-62.fc10
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2008-12-18 23:22:36 UTC
Type: ---


Attachments (Terms of Use)
Screenshot of reproduction of the issue (26.88 KB, image/png)
2008-12-12 21:03 UTC, Matěj Cepl
no flags Details
the xorg-log. was created for another purpose, but the font glitch was present, too (50 bytes, text/plain)
2008-12-13 15:33 UTC, flo
no flags Details
my xorg.conf. everything except the synaptics section was created with Xorg -configure (5.03 KB, text/plain)
2008-12-13 15:35 UTC, flo
no flags Details
/var/log/Xorg.0.log (53.67 KB, text/plain)
2008-12-16 21:44 UTC, Matěj Cepl
no flags Details

Description flo 2008-12-09 16:57:33 UTC
Description of problem:
after a yum update, in which my ATI radeon-driver was updated, the font gets defaced. looks UGLY, you can't work with it
home.arcor.de/michael.jung11/schrift.png <--- there you can see how it looks like

Version-Release number of selected component (if applicable):


How reproducible:
i didn't try?

Steps to Reproduce:
1. update your radeon driver
2. wait some time (sometimes the font is fine, sometimes it isn't)
3. enjoy
  
Actual results:
glitched fonts

Expected results:
non-glitched fonts?

Comment 1 François Cami 2008-12-10 17:48:31 UTC
Got the same problem on a FireGL V3100 (R400) after updating to
xorg-x11-drv-ati-6.9.0-61.fc10.x86_64 .

However, xorg-x11-drv-ati-6.9.0-62.fc10 fixed it for me.
It is available on Koji :
http://koji.fedoraproject.org/koji/buildinfo?buildID=73971

Flo, could you test -62 and report ?

Comment 2 flo 2008-12-12 17:13:07 UTC
seems to work for me!
thanks :D
should be added to the updates

Comment 3 François Cami 2008-12-12 20:33:52 UTC
Switching to Verified as a fix is pending.
Florian, thank you for confirming.

Comment 4 Matěj Cepl 2008-12-12 20:58:26 UTC
No, this is not VERIFIED. Please, anything above ASSIGNED to maintainers. Actually this is not even properly bug triaged.

Reporter, please attach your X server config file (/etc/X11/xorg.conf, if available) and X server log file (/var/log/Xorg.*.log) to the bug report as individual uncompressed file attachments using the bugzilla file attachment link below.

Could you please also try to run without any /etc/X11/xorg.conf (if you have one) whatsoever and let X11 autodetect your display and video card? Attach to this bug /var/log/Xorg.0.log from this attempt as well, please.

We will review this issue again once you've had a chance to attach this information.

Thanks in advance.

Comment 5 Matěj Cepl 2008-12-12 21:03:17 UTC
Created attachment 326775 [details]
Screenshot of reproduction of the issue

Comment 6 flo 2008-12-13 15:33:37 UTC
Created attachment 326820 [details]
the xorg-log. was created for another purpose, but the font glitch was present, too

Comment 7 flo 2008-12-13 15:35:03 UTC
Created attachment 326821 [details]
my xorg.conf. everything except the synaptics section was created with Xorg -configure

Comment 8 flo 2008-12-13 15:35:50 UTC
sorry, but i cannot try all that with the glitching driver, because i need my system running, and with the newer driverversion everything works.
that's why, i do not want to start without my xorg.conf, too.

however, i created the xorg.conf with Xorg -configure, what seems to me like autodetection, and i only changed the synaptics section.

my graphics card got always recognized as ati radeon mobility 9800 to be handled with the radeon driver

btw: do i have to attach files to bugzilla, or can i post a link to it, too?

Comment 9 François Cami 2008-12-13 15:51:37 UTC
Uncompressed files attached to bugzilla are much better than external links as they will stay in bugzilla forever.

Comment 10 Matěj Cepl 2008-12-16 21:44:34 UTC
Created attachment 327172 [details]
/var/log/Xorg.0.log

Comment 11 Matěj Cepl 2008-12-16 22:03:26 UTC
Reporter, could you please test with xorg-x11-drv-ati-6.9.0-62.fc10 from http://koji.fedoraproject.org/koji/buildinfo?buildID=73971 ? Does it help?

Comment 12 François Cami 2008-12-16 23:49:43 UTC
Reporter is already running -62 and reported that this fixed the problem
(see comment https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=475555#c2 ).

Comment 13 François Cami 2008-12-18 23:22:36 UTC

*** This bug has been marked as a duplicate of bug 466663 ***


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.