Bug 476147 - digikam not displaying images
digikam not displaying images
Status: CLOSED NEXTRELEASE
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: digikam (Show other bugs)
10
All Linux
low Severity high
: ---
: ---
Assigned To: Marcin Garski
Fedora Extras Quality Assurance
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2008-12-11 23:46 EST by Fred Wells
Modified: 2009-01-05 15:28 EST (History)
5 users (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2008-12-30 18:41:08 EST
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)
digikamrc file (6.79 KB, text/plain)
2008-12-12 09:43 EST, Fred Wells
no flags Details


External Trackers
Tracker ID Priority Status Summary Last Updated
KDE Software Compilation 177894 None None None Never

  None (edit)
Description Fred Wells 2008-12-11 23:46:36 EST
Description of problem:

Digikam displays album thumbnails but when clicking on image no image is displayed.

Version-Release number of selected component (if applicable):

digikam-libs-0.10.0-0.6.beta5.fc10.i386
digikam-0.10.0-0.6.beta5.fc10.i386
kdebase-4.1.3-2.fc10.i386

How reproducible:

Every time

Steps to Reproduce:
1.  Open digikam
2.  Double-click on selected picture
3.  Observe image viewer is blank
  
Actual results:

No image display in built-in viewer.

Expected results:

Clicking on image thumbnail should show image in image viewer.

Additional info:
Comment 1 Rex Dieter 2008-12-12 09:00:52 EST
Can you attach your ~/.kde/share/config/digikamrc file?
Comment 2 Fred Wells 2008-12-12 09:43:38 EST
Created attachment 326733 [details]
digikamrc file

digikamrc attached.
Comment 3 A S Alam 2008-12-16 05:52:35 EST
Upstream as same problem with opensuse11.1RC
Comment 4 A S Alam 2008-12-16 10:59:58 EST
as per developer comment: it is fixed in (0.10.0-beta7) version
Comment 5 Rex Dieter 2008-12-16 11:04:09 EST
Thanks, excellent detective-work.  We'll snag beta7 asap.
Comment 6 Fedora Update System 2008-12-19 15:18:02 EST
digikam-0.10.0-0.9.beta7.fc10 has been submitted as an update for Fedora 10.
http://admin.fedoraproject.org/updates/digikam-0.10.0-0.9.beta7.fc10
Comment 7 Fred Wells 2008-12-19 16:12:49 EST
Just installed beta7.  Fixed.  Sweet!
Comment 8 Fedora Update System 2008-12-21 03:18:41 EST
digikam-0.10.0-0.9.beta7.fc10 has been pushed to the Fedora 10 testing repository.  If problems still persist, please make note of it in this bug report.
 If you want to test the update, you can install it with 
 su -c 'yum --enablerepo=updates-testing update digikam'.  You can provide feedback for this update here: http://admin.fedoraproject.org/updates/F10/FEDORA-2008-11442
Comment 9 A S Alam 2008-12-21 23:30:28 EST
it is working with give package:
digikam-0.10.0-0.9.beta7.fc10.i386
Comment 10 Fedora Update System 2008-12-22 16:04:26 EST
kphotoalbum-3.2-0.5.20081007svn.fc10,kdegraphics-4.1.3-5.fc10 has been submitted as an update for Fedora 10.
http://admin.fedoraproject.org/updates/kphotoalbum-3.2-0.5.20081007svn.fc10,kdegraphics-4.1.3-5.fc10
Comment 11 Fedora Update System 2008-12-24 13:45:44 EST
digikam-0.10.0-0.11.beta7.fc10, kipi-plugins-0.2.0-0.10.beta5.fc10, kphotoalbum-3.2-0.7.20081007svn.fc10, kdegraphics-4.1.3-5.fc10 has been pushed to the Fedora 10 testing repository.  If problems still persist, please make note of it in this bug report.
 If you want to test the update, you can install it with 
 su -c 'yum --enablerepo=updates-testing update digikam kipi-plugins kphotoalbum kdegraphics'.  You can provide feedback for this update here: http://admin.fedoraproject.org/updates/F10/FEDORA-2008-11798
Comment 12 Fedora Update System 2008-12-30 18:41:05 EST
digikam-0.10.0-0.11.beta7.fc10, kipi-plugins-0.2.0-0.10.beta5.fc10, kphotoalbum-3.2-0.7.20081007svn.fc10, kdegraphics-4.1.3-5.fc10 has been pushed to the Fedora 10 stable repository.  If problems still persist, please make note of it in this bug report.
Comment 13 Russell Harrison 2009-01-05 14:49:21 EST
I've picked up the latest updates and still see the problem.  Is there something that I may need to change in my configuration to work around this?
Comment 14 Russell Harrison 2009-01-05 15:28:31 EST
Apparently the problem with my config was with that the viewer was docked in a minimized state.  After inspecting my digikamrc file closely I was able to pull it back into view from the bottom of the window.  False alarm.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.