Bug 487877 - Mediatomb will not start when system loading
Mediatomb will not start when system loading
Status: CLOSED ERRATA
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: mediatomb (Show other bugs)
10
All Linux
low Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Marc Wiriadisastra
Fedora Extras Quality Assurance
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2009-02-28 12:33 EST by Kamil Pawlowski
Modified: 2010-02-04 17:43 EST (History)
4 users (show)

See Also:
Fixed In Version: 0.11.0-9.fc11
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2009-07-16 03:01:25 EDT
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description Kamil Pawlowski 2009-02-28 12:33:21 EST
Description of problem:
Mediatomb will not start when system booting. I guess this is because network interface starts after mediatomb, this is from /var/log/mediatomb:

ERROR: Could not determine interface address
ERROR: Could not find interface: eth0

After system start I can run mediatomb by the hand, throught /etc/init.d/mediatomb. 

Version-Release number of selected component (if applicable):
mediatomb-0.11.0-3.fc10.x86_64

How reproducible:
Enable service mediatomb in system-config-services
Comment 1 Willy Villard 2009-05-15 04:51:12 EDT
I confirm the bug with mediatomb-0.11.0-7.fc11.x86_64
Comment 2 Marc Wiriadisastra 2009-06-28 06:29:24 EDT
Can you try this package please and see if it fixes it. http://koji.fedoraproject.org/koji/taskinfo?taskID=1439579
Comment 3 Fedora Update System 2009-07-05 07:10:17 EDT
mediatomb-0.11.0-9.fc11 has been submitted as an update for Fedora 11.
http://admin.fedoraproject.org/updates/mediatomb-0.11.0-9.fc11
Comment 4 Fedora Update System 2009-07-05 07:12:14 EDT
mediatomb-0.11.0-9.fc10 has been submitted as an update for Fedora 10.
http://admin.fedoraproject.org/updates/mediatomb-0.11.0-9.fc10
Comment 5 Fedora Update System 2009-07-05 07:15:01 EDT
mediatomb-0.11.0-9.fc9 has been submitted as an update for Fedora 9.
http://admin.fedoraproject.org/updates/mediatomb-0.11.0-9.fc9
Comment 6 Willy Villard 2009-07-05 15:07:31 EDT
NOK for me with mediatomb-0.11.0-9.fc11. Same error in log file :

ERROR: Could not determine interface address
ERROR: Could not find interface: eth0
Comment 7 Fedora Update System 2009-07-11 13:23:45 EDT
mediatomb-0.11.0-9.fc11 has been pushed to the Fedora 11 testing repository.  If problems still persist, please make note of it in this bug report.
 If you want to test the update, you can install it with 
 su -c 'yum --enablerepo=updates-testing update mediatomb'.  You can provide feedback for this update here: http://admin.fedoraproject.org/updates/F11/FEDORA-2009-7490
Comment 8 Fedora Update System 2009-07-11 13:26:50 EDT
mediatomb-0.11.0-9.fc9 has been pushed to the Fedora 9 testing repository.  If problems still persist, please make note of it in this bug report.
 If you want to test the update, you can install it with 
 su -c 'yum --enablerepo=updates-testing-newkey update mediatomb'.  You can provide feedback for this update here: http://admin.fedoraproject.org/updates/F9/FEDORA-2009-7490
Comment 9 Fedora Update System 2009-07-11 13:34:16 EDT
mediatomb-0.11.0-9.fc10 has been pushed to the Fedora 10 testing repository.  If problems still persist, please make note of it in this bug report.
 If you want to test the update, you can install it with 
 su -c 'yum --enablerepo=updates-testing update mediatomb'.  You can provide feedback for this update here: http://admin.fedoraproject.org/updates/F10/FEDORA-2009-7539
Comment 10 Fedora Update System 2009-07-16 03:01:16 EDT
mediatomb-0.11.0-9.fc10 has been pushed to the Fedora 10 stable repository.  If problems still persist, please make note of it in this bug report.
Comment 11 Fedora Update System 2009-07-16 03:05:25 EDT
mediatomb-0.11.0-9.fc11 has been pushed to the Fedora 11 stable repository.  If problems still persist, please make note of it in this bug report.
Comment 12 Brian Pitts 2009-10-01 00:48:50 EDT
Problem still persists for me.

Name       : mediatomb
Arch       : x86_64
Version    : 0.11.0
Release    : 9.fc11

Why is the init script linked to as S20mediatomb? This has it starting before NetworkManager.
Comment 13 Vesa Halttunen 2010-02-04 17:43:46 EST
Problem still present in mediatomb-0.11.0-11.fc12.i686.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.