Bug 48935 - installer hangs when loading qla2x00 module
Summary: installer hangs when loading qla2x00 module
Status: CLOSED ERRATA
Alias: None
Product: Red Hat Linux
Classification: Retired
Component: kernel   
(Show other bugs)
Version: 7.1
Hardware: i386
OS: Linux
medium
medium
Target Milestone: ---
Assignee: Arjan van de Ven
QA Contact: Brock Organ
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends On:
Blocks:
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 2001-07-12 16:04 UTC by Yil-Kyu Kang
Modified: 2007-04-18 16:34 UTC (History)
2 users (show)

Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2002-04-19 17:55:31 UTC
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)

Description Yil-Kyu Kang 2001-07-12 16:04:19 UTC
From Bugzilla Helper:
User-Agent: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux 2.4.2-2 i686; en-US; rv:0.9)
Gecko/20010507

Description of problem:
A Qlogic 2xxx series card, in this case a qlogic 2100, will install
perfectly when placed in the 64-bit slot but will fail when the card is
placed in the 32-bit slot. It will lock up at loading qla2x00 module. I do
have the card in case anyone would like to test it. I have attempted to
install using "expert noprobe" and "options=verbose". Both times the
install locked up when loading the module and I was not able to switch to
any of the other virtual consoles. 


How reproducible:
Always

Steps to Reproduce:
1.place card in 32bit slot. 
2.start standard install
3.
	

Additional info:

Comment 1 Bob Matthews 2001-07-12 17:43:23 UTC
I'm having the exact same problem with 2.4.6-2 and a 64bit QLogic 2200; hard
hang on loading the module.  No oops, but machine is dead, no VC's, no
<alt><SysRq>, etc.

Comment 2 Wendy Hung 2001-08-02 13:36:51 UTC
Also seen in RH 7.2 Beta 3.  Bugzilla #50703.

Comment 3 Arjan van de Ven 2001-08-03 11:53:04 UTC
This is believed to be a Intel firmware issue


Comment 4 Wendy Hung 2002-04-19 17:55:27 UTC
Fixed in 2.4.9-21 kernel errata.


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.