Bug 491015 - Incorrect formulas result when importing Excel xml spreadsheet
Incorrect formulas result when importing Excel xml spreadsheet
Status: CLOSED RAWHIDE
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: openoffice.org (Show other bugs)
10
All Linux
low Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Caolan McNamara
Fedora Extras Quality Assurance
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2009-03-18 17:47 EDT by Robert K. Moniot
Modified: 2009-03-19 08:20 EDT (History)
1 user (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2009-03-19 05:00:51 EDT
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)
Small spreadsheet exhibiting the bug. See cells A7 and B7. (3.11 KB, text/xml)
2009-03-18 17:47 EDT, Robert K. Moniot
no flags Details

  None (edit)
Description Robert K. Moniot 2009-03-18 17:47:10 EDT
Created attachment 335771 [details]
Small spreadsheet exhibiting the bug.  See cells A7 and B7.

Description of problem: Introduces formula errors in functions when importing Excel 2003 xml spreadsheet.


Version-Release number of selected component (if applicable):
openoffice.org-calc-3.0.1-15.3.fc10.i386


How reproducible: always


Steps to Reproduce:
1. Use Excel to create spreadsheet.  Save as XML Spreadsheet (*.xml).
2. Open spreadsheet in openoffice calc.
3.
  
Actual results: Any formula originally of form =SUM(B2:B6) is now =SUM(B2:B6])) which is syntactically incorrect.  This error occurs for other functions also.


Expected results: Formulas should be same as original.


Additional info: the attached file Book1.xml exhibits the problem, visible in cells A7 and B7.  It was created using Excel 2003 on Windows XP, but I have seen the exact same problem opening a spreadsheet created using the Apple iPhone Softalk Spreadsheet application.

This also happens with OpenOffice 3.0.1 on Windows XP.  It does not happen with OpenOffice 2.4.1 on Windows XP.  These are all the other versions I have handy.
Comment 1 Caolan McNamara 2009-03-18 19:16:50 EDT
This works in the 3.1 previews, so I guess the question is if its worth digging our the change for a possible backport to F-10 3.0.1
Comment 2 Robert K. Moniot 2009-03-19 08:20:16 EDT
I can wait.  Thanks.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.