This service will be undergoing maintenance at 00:00 UTC, 2017-10-23 It is expected to last about 30 minutes
Bug 49775 - Xconfigurator/SuperProbe don't recognice my ati rage fury pro
Xconfigurator/SuperProbe don't recognice my ati rage fury pro
Status: CLOSED RAWHIDE
Product: Red Hat Linux
Classification: Retired
Component: Xconfigurator (Show other bugs)
7.1
i386 Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Mike A. Harris
David Lawrence
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2001-07-23 16:07 EDT by Robert Verhagen
Modified: 2007-04-18 12:35 EDT (History)
0 users

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2001-07-31 16:11:09 EDT
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)
xfree86 log file (10.68 KB, text/plain)
2001-07-31 16:04 EDT, Robert Verhagen
no flags Details
Xfree86 config file (1.81 KB, text/plain)
2001-07-31 16:09 EDT, Robert Verhagen
no flags Details
lspci -vn output (1.70 KB, text/plain)
2001-07-31 16:11 EDT, Robert Verhagen
no flags Details

  None (edit)
Description Robert Verhagen 2001-07-23 16:07:05 EDT
From Bugzilla Helper:
User-Agent: Mozilla/4.77 [en] (X11; U; Linux 2.2.16-22 i586)

Description of problem:
Xconfigurator does not recognice my ati 128 pro board (ati furey pro). When
I select the video cart by hand (in combination with a sony multiscan 17sf)
the x server does not start!

How reproducible:
Always

Steps to Reproduce:
1. startx
2. SuperProbe

	

Actual Results:  1.(II) Loading /usr/X11R6/lib/modules/drivers/ati_drv.o
(II) Module ati: vendor="The XFree86 Project"
        compiled for 4.0.3, module version = 6.2.3
(II) Loading /usr/X11R6/lib/modules/input/mouse_drv.o
(II) Module mouse: vendor="The XFree86 Project"
        compiled for 4.0.3, module version = 1.0.0
(II) v4l driver for Video4Linux
(II) ATI: ATI driver (version 6.2.3) for chipsets: ati, ativga
(II) R128: Driver for ATI Rage 128 chipsets: ATI Rage 128 RE (PCI),
        ATI Rage 128 RF (AGP), ATI Rage 128 RG (AGP), ATI Rage 128 RK
(PCI),
        ATI Rage 128 RL (AGP), ATI Rage 128 Pro PD (AGP),
        ATI Rage 128 Pro PF (AGP), ATI Rage 128 Mobility LE (PCI),
        ATI Rage 128 Mobility LF (AGP), ATI Rage 128 Mobility MF (AGP),
        ATI Rage 128 Mobility ML (AGP)
(II) RADEON: Driver for ATI Radeon chipsets: ATI Radeon QD (AGP),
        ATI Radeon QE (AGP), ATI Radeon QF (AGP), ATI Radeon QG (AGP)
(--) Assigning device section with no busID to primary device
(EE) No devices detected.

Fatal server error:
no screens found

When reporting a problem related to a server crash, please send
the full server output, not just the last messages.
This can be found in the log file "/var/log/XFree86.0.log".
Please report problems to xfree86@xfree86.org.

XIO:  fatal IO error 104 (Connection reset by peer) on X server ":0.0"
      after 0 requests (0 known processed) with 0 events remaining.

2.SuperProbe Version 2.23 (2000 November 28)
        (c) Copyright 1993,1994 by David Wexelblat <dwex@xfree86.org>
        (c) Copyright 1994-1998 by The XFree86 Project, Inc

        This work is derived from the 'vgadoc2.zip' and
        'vgadoc3.zip' documentation packages produced by Finn
        Thoegersen, and released with all appropriate permissions
        having been obtained.  Additional information obtained from
        'Programmer's Guide to the EGA and VGA, 2nd ed', by Richard
        Ferraro, and from manufacturer's data books

Bug reports are welcome, and should be sent to XFree86@XFree86.org.
In particular, reports of chipsets that this program fails to
correctly detect are appreciated.

Before submitting a report, please make sure that you have the
latest version of SuperProbe (see http://www.xfree86.org/FAQ).

BIOS Base address = 0xC0000

Doing Super-VGA Probes...
        Probing WD...
        Probing Video7...
        Probing MX...
        Probing Genoa...
        Probing UMC...
        Probing Trident...
        Probing SiS...
        Probing Matrox...
        Probing ATI...

Doing Graphics CoProcessor Probes...
        Probing ATI_Mach...
        Probing 8514/A...
        Probing I128...
        Probing GLINT...

First video: Super-VGA
        Chipset: ATI (chipset unknown) (Port Probed)
                Signature data: 3f3f0000 (please report)
        Memory:  0 Kbytes
        RAMDAC:  Generic 8-bit pseudo-color DAC
                 (with 6-bit wide lookup tables (or in 6-bit mode))


Expected Results:  1. x start
2. superprobe recognises my video cart

Additional info:
Comment 1 Mike A. Harris 2001-07-30 01:32:49 EDT
Please attach the output of "lspci -vn"
Comment 2 Mike A. Harris 2001-07-30 02:17:07 EDT
Also attach your entire X server log and config file.  Use the link below
to attach the individual files.
Comment 3 Robert Verhagen 2001-07-31 16:04:04 EDT
Created attachment 25672 [details]
xfree86 log file
Comment 4 Robert Verhagen 2001-07-31 16:09:19 EDT
Created attachment 25673 [details]
Xfree86 config file
Comment 5 Robert Verhagen 2001-07-31 16:11:05 EDT
Created attachment 25674 [details]
lspci -vn output
Comment 6 Mike A. Harris 2001-08-20 00:03:27 EDT
XFree86 did not support this particular video card.  New support
has just been recently added for it though.  It is now in rawhide.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.