Bug 499599 - X hangs after update to xorg-x11-server-{Xorg,common}-1.6.1-11.fc11
X hangs after update to xorg-x11-server-{Xorg,common}-1.6.1-11.fc11
Status: CLOSED RAWHIDE
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: xorg-x11-server (Show other bugs)
rawhide
All Linux
high Severity high
: ---
: ---
Assigned To: Adam Jackson
Fedora Extras Quality Assurance
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2009-05-07 07:45 EDT by Michal Nowak
Modified: 2013-03-07 21:06 EST (History)
5 users (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2009-05-08 17:23:55 EDT
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)
Xorg.1.log (33.54 KB, text/plain)
2009-05-07 07:45 EDT, Michal Nowak
no flags Details
/var/log/messages after booting "normally" (713.36 KB, text/plain)
2009-05-07 21:46 EDT, Gideon Mayhak
no flags Details
/var/log/Xorg.0.log after starting "normally" (22.60 KB, text/plain)
2009-05-07 21:47 EDT, Gideon Mayhak
no flags Details
startx &> startx-fail after booting into init 3 (1.22 KB, text/plain)
2009-05-07 21:47 EDT, Gideon Mayhak
no flags Details

  None (edit)
Description Michal Nowak 2009-05-07 07:45:17 EDT
Created attachment 342826 [details]
Xorg.1.log

Description of problem:

After today's update to 1.6.1-11.fc11 I noticed that after restart X won't start and the display is being turned on/off randomly. Reverting those two packages to -1.6.1-7.fc11.x86_64 solved the problem. 

It happened with nouveau and vesa. 

When I booted to init 3 and started X manually, they crashed with backtrace, very similar to the one here: https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=496504#c2 but not 100 % the same. It's not in the logs, so, I am not able to provide it.

Version-Release number of selected component (if applicable):

Linux dhcp-lab-124.englab.brq.redhat.com 2.6.29.2-126.fc11.x86_64 #1 SMP Mon May 4 04:46:15 EDT 2009 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux

xorg-x11-server-{Xorg,common}-1.6.1-11.fc11

How reproducible:

always
Comment 1 Gideon Mayhak 2009-05-07 21:45:39 EDT
I'm experiencing the exact same issue on my laptop after today's updates.  I'm attaching my /var/log/messages, Xorg.0.log, and &> output of startx as root after booting into init 3.
Comment 2 Gideon Mayhak 2009-05-07 21:46:20 EDT
Created attachment 342958 [details]
/var/log/messages after booting "normally"
Comment 3 Gideon Mayhak 2009-05-07 21:47:00 EDT
Created attachment 342959 [details]
/var/log/Xorg.0.log after starting "normally"
Comment 4 Gideon Mayhak 2009-05-07 21:47:37 EDT
Created attachment 342960 [details]
startx &> startx-fail after booting into init 3
Comment 5 Gideon Mayhak 2009-05-07 21:59:09 EDT
-12 from Koji does *not* fix this for me (and now that I re-read the changelog, I'm not sure why I got my hopes up; it's just a fix for an unrelated warning).
Comment 6 Thierry Mallard 2009-05-08 02:54:05 EDT
Quite possibly the same problem here : after the 20090507 updates, reaching Xorg at boot time shows nothing, and the keyboard & mouse (both USB) are not responding.

I had to boot with the "single" option, then going to runlevel 3, installed the "nvidia" driver instead of the "nouveau", and then got Xorg back.
Comment 7 Remi Collet 2009-05-08 11:27:44 EDT
Same problem here with :

xorg-x11-drv-nouveau-0.0.12-33.20090501gitf69b34a.fc11.x86_64
xorg-x11-server-Xorg-1.6.1-11.fc11.x86_64

Revert to previous works : 

xorg-x11-server-Xorg-1.6.1-6.fc11.x86_64
Comment 8 Remi Collet 2009-05-08 11:36:26 EDT
All works again with lastest updates from koji :

xorg-x11-server-Xorg-1.6.1-12.fc11.x86_64
xorg-x11-drv-nouveau-0.0.12-35.20090507git1072103.fc11.x86_64
Comment 9 Michal Nowak 2009-05-11 05:01:40 EDT
Confirm, fixed in Rawhide.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.