Bug 502769 - exchange storage stopping evolution from firing up properly
exchange storage stopping evolution from firing up properly
Status: CLOSED RAWHIDE
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: evolution-exchange (Show other bugs)
11
All Linux
high Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Matthew Barnes
Fedora Extras Quality Assurance
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2009-05-27 02:02 EDT by Paul F. Johnson
Modified: 2009-08-28 11:57 EDT (History)
1 user (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2009-08-28 11:57:04 EDT
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description Paul F. Johnson 2009-05-27 02:02:49 EDT
Description of problem:
I start evolution up. data-server and exchange storage start. Evolution fails to show on the desktop, but if I run the gnome-system-monitor, all the evolution bits have started. Kill the exchange-storage part and evolution appears on the desktop.

If I start another copy of evolution up, I get a white full screen window.

Version-Release number of selected component (if applicable):
evolution-2.26.1-1
evolution-exchange-2.26.1-1

How reproducible:
Very frequently

Steps to Reproduce:
1. Ensure you have an exchange server for ev to connect to
2. Start ev
3.
  
Actual results:
Nothing appears on the desktop, start the gnome-system-monitor, kill evolution-exchange-storage and evolution starts

Expected results:
Evolution starts

Additional info:
This problem happens quite a lot and ev can be fooled into starting by killing anything that starts with evolution and restarting. Nothing appears if evolution is run from a terminal window
Comment 1 Matthew Barnes 2009-05-27 06:21:15 EDT
Can you try starting evolution-exchange-storage manually from a terminal (or better, GDB) and see if it's crashing or hanging or emitting any interesting looking warnings when Evolution starts up?
Comment 2 Paul F. Johnson 2009-05-28 02:02:29 EDT
Nothing when you start up, but then comes up with 

** (evolution-exchange-storage:21712): Warning **: :LDAP authentication failed (0xffffffff (Can't contact LDAP server))

this shouldn't prevent it from operating though
Comment 3 Bug Zapper 2009-06-09 12:37:39 EDT
This bug appears to have been reported against 'rawhide' during the Fedora 11 development cycle.
Changing version to '11'.

More information and reason for this action is here:
http://fedoraproject.org/wiki/BugZappers/HouseKeeping
Comment 4 Matthew Barnes 2009-06-28 22:36:50 EDT
Can you try running evolution-exchange-storage under GDB and grab a backtrace when Evolution fails to start?  Evolution is probably waiting for a response from the storage process, but it sounds like it's getting stuck on something.
Comment 5 Paul F. Johnson 2009-08-28 11:57:04 EDT
This is a rawhide problem, not f11. It's working fine now so I'm closing the bug.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.